sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Takka muurattu ja lattia vaihtui...

Siinä se nyt vihdoin on livenä: Takka!
Saumataan 3 viikon päästä.

Ja sitten se lattia. Parin mutkan kautta meillä on nyt kuitenkin eri lattia, mikä tilattiin. Timberwisen Tammilautaparketti (classic harjattu & antiikkiöljyvahattu). Tällä mennään. Kiitos Annelle vinkistä ;)
Tästä seuraavasta olen erityisen ylpeä & tyytyväinen. Ensinnäkin: meidän katto menee nyt aivan oikein päin ;) Katossa keittiön ja ruokailutilan välissä on palkki, joka sai "yllättäen" kupeeseensa yläkerran wc:n viemäriputken koteloinnin, on nyt piilotettu levennetyn kattopaneelikoteloinnin sisään. Kyllä tätäkin piti pähkäillä.

Kylppärin ruskea kaakeli saumattiin ruskealla ja valkoinen valkoisella. Ihmettelen vain, mikä ihmeen mielenhäiriö minuun iski, että ihan itse hain tuollaiset valkoiset kulmalistat, kun pyydettiin? NYT niitä ei todellakaan laitettaisi! Ei myöskään metallisia listoja. Vaan kulmat tehtäisiin ihan kaakelilla ja laastilla. Tämän ikkunan alle tulee valkoinen amme, joten ehkä tämä jotenkin sillä saadaan maastoutumaan.

Saunaa kohtaan ovat odotukset korkealla! Maalasin mustalla Supi Saunavahalla kuusipaneelit; seinäpaneelit yhteen kertaan ja kattopaneelit kahteen kertaan (alakuvassa yhteen kertaan maalatut seinäpaneelit). Katto tulee tummemmalla, koska sinne tulee 15 pikkuledin tähtitaivas. Kylppäriinhän oli varattu valkoiset kattopaneelit, mutta laitetaan sinne sama katto kuin saunaan, koska myös sinne tulee tähtitaivas. Pukuhuoneen kattoon tulee valkoiset paneelit.

Yläkerrassa tilanne on se, että katot on paneloitu ja nyt voi ruveta tekemään seinien pohjamaalauksia. Alakerrassa on vielä kattojen panelointi kesken. Ensi viikon jälkeen miehillä alkaa 3 viikon kesäloma =o Onnistuisikohan sen peruminen?

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Lattiat valittu!

Ehkäpä muistatte lattiapohdintoja mm. täältä.
NOH. Tietenkään emme voineet enää saada lankkulattiaa. Se olisi pitänyt päättää noin vuosi sitten. Tai jotain. Joka tapauksessa se ei ollut mitenkään enää mahdollista (tai se ei onnistuisi ainakaan kovin helposti). Pienen masennuksen jälkeen aloimme kahlata läpi parketti- ja laminaattitarjontaa. Alakertaan parketti ja yläkertaan laminaatti, kustannussyistä. Lattian sävy ei saanut taittua punaiseen eikä kovin keltaiseenkaan. Ja sen piti olla mahdollisimman lähellä tuota edellä mainittua ihannekuvaa. Aika pian päädyimme kotimaiseen Timberwiseen. Sieltä löytyi parikin hyvää vaihtoehtoa. Päädyimme tähän Tammi Rustic -öljyvahattuun versioon:



Ja se laminaatti... Mies tilasi Novafloorilta pari näytettä, joista toinen näytti hyvältä (tammi natur 1-sauva). Se näytti niin hyvältä - jopa samalta, kuin parketti. Tuossa yllä olevassa kuvassa ne ovat päällekkäin. Hetki mietittiin, laitetaanko alakertaankin laminaatti. Se olisi 5 kertaa halvempi, kestävämpi ja käytännöllisempi. Toki tuntu ei olisi ihan sama, mutta silti... aika vahvat järkiargumentit laminaatin puolesta. Päätettiin kuitenkin alakertaan laittaa parketti. Ja päätöksellä ei ole mitään järkiperusteita.

Viikonloppuna kannettiin takka sisälle! Se muurataan tällä viikolla.

Jotenkin tuo takka ei näytä ollenkaan viehättävältä ;)

Alhaalla kuva saunasta.
Siinäkin on miljoona ja yksi pulmaa vielä ratkaistavana.
Alkaen seinien ja katon paneloinnista. Kuusta vai tervaleppää? Haluamme melko tumman (mustan?) saunan ja mietin tuon tervalepän sävyttämisen onnistumista.


Saunan ja kylpyhuoneen väliin tulee lasiovi ja lasiseinä -yhdistelmä.
Ja voi että tuo kosteuseriste on hyvän värinen!

Kylpyhuoneessa on siis paikka joko kahdelle suihkulle tai suihkulle ja suihku-kylpyamme-yhdistelmälle.

Tämä johtoviidakko on jotensakin järkyttävä. Meille ei edes tule mitenkään erityisen sähköistetty huusholli, mutta silti tuota johtoa ON.


Käydäänpä yläkerrassa. Miehet on tehneet sinne aika mukavat portaat. Näitä pitkin kannettiin parisenkymmentä kipsilevyä sunnuntaina...


Yläkerrassa ovat väliseinät paikoillaan ja melkein levytettykin. Tätä huonetta, joka on yläkerran parvekkeen edessä, odotan eniten. Siitä tulee askarteluhuone. Miten lattea nimi!

Askarteluhuoneeseen tulee iso pöytä keskelle huonetta. Säilytystilaa ja piironki sivuseinille.

Tässä on näkymä meidän makuuhuoneen ikkunastamme. Tätä emme tule ihailemaan, koska sänky tulee tämän ikkunan kohdalle.

Ja sitten vähän inhorealismia. Tämä on oikeastaan ainoa romukasa-kohta tontilla. Pressujen alla on kipsilevyjä ja tuulensuojalevyjä, jotka jäivät yli. Metallit tulee JOKU toivottavasti hakemaan. Muovit on suunnilleen lajiteltu ja viety muovinkeräykseen. Ja sitten tuo iso siirtolava täynnä kaikenkarvaista sekajätettä :/ Kaivinkone ehtii ensi viikolla tasoittamaan savivuoret takapihalta ja siihen mennessä tontin pitäisi olla aika lailla puti puts.

Tässä vielä kuva talosta. Maa tulee nousemaan niin, ettei ehkä tule kuin yksi porrasaskelma.

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Kaakelit hankittu!

Kaakelien hankinta on ollut kuukauden verran tapetilla. Ollaan tehty tehoiskuja ko. liikkeisiin ja kateltu joskus jotain puolihuolimattomasti ohimennen... Mitään ehdottoman haluttavaa ei meinannut löytyä. Sitten kun löytyi Kaakelikeskukselta kylppärin laatta, joka tiedettiin haluavamme, sitä ei sitten ollutkaan maassa. Toisaalta se oli hyvä asia. Kälyni muistutti, että käymmehän Laitilla katsastamassa valikoimat. Sieltä tekee monesti todella hyviä löytöjä - todella edullisesti. Oli kyllä käymisen arvoinen paikka! Voin kertoa, että esillepanoihin ei oltu panostettu pätkääkään, mutta palvelu pelasi ja hinnat olivat kohdallaan. Esim. kyseisen Kaakelikeskuksen laatan, joka oli hinnaltaan 28,50 e/neliö, saimme hintaan 16,50 e/neliö.

Tässä ensiksi kuitenkin kuistin lattialaatta 20x20cm, joka löytyi samaisesta liikkeestä. Väri harmaanmustavalkoinen, hinta 7,90 e/neliö.



Ja tässä kylppärin (ja pukuhuoneen ja pukuhuoneen vessan) laatat, Kaakelikeskuksen Appia Branco ja Appia Marron 20x40cm. Valkoinen on samanlainen "viiruinen" kuin tuo ruskea. Nämä tulevat eri seinille, valkoisessa valkoinen saumauslaasti ja ruskeassa ruskea.


Tämä ruskea lattialaatta 10x10cm on luonnossa tummempi kuin tässä kuvassa. Tämä tulee siis lattialaataksi niihin tiloihin (+sauna), mihin yllä olevat laatat.


Tämä vessan lattialaatta on ehdoton lempparini! Sinivalkoinen oktagon -laatta 7x7cm (10x10 oli loppunut)! Tämä tulee sekä ylä- että alakerran vessan lattioihin.


Vessan lattioiden kaveriksi tulee tämä 20x20cm kiiltävä valkoinen "aalto"laatta. Tämä on hieman eläväpintainen, mutta melko sileä. Tällä ei tule koko seinät, vaan puoliväliin, jonka päälle lista ja sen yläpuolelle... niin mitä? Tapetti tai maali?


Näiden lisäksi on päätetty jo paljon muutakin. Ja ideoita kypsytellään. Koetanpa ehtiä niistä pian kertoa!

Tänään vedettiin sähköjä ja siivottiin sisällä ja pihalla. Ensi viikolla pitäisi tapahtua alakerran lattioiden hionta ja yläkerran väliseinien levytys.

Ja tänään irtisanoin vuokrasopimuksen päättymään heinäkuun loppuun! :)