sunnuntai 29. elokuuta 2010

Voihan Härmä Air!

Pientä jupinaa tähän väliin etteivät mene liian "helluuseksi" nämä blogikirjoitukset.
Noheva takkamyyjämme Seinäjoen Tulikivicenterissä myi meille takan evästettynä sivulauseenomaisella puolihuolimattomalla kysymyksellä "päältä vai sivulta liitos"? Siis hormiliitos. Piirustuksiin oli piirretty päältä ja oltiin siihen kovin tyytyväisiä, kun se vie vähemmän tilaakin. 
Siis päältäliitos kiitos.
Saatiin takkamyyjältä tarjouskin. Vaihtoehtoina lecaharkoista muurattu (painava, mutta olisi nippanappa onnistunut meidän huonekorkeuksilla, toki työläs/aikaavievä tehdä) ja sitten toisena vaihtoehtona simsalabim tosi näppärä (tosin kallis, mutta AH, NIIN HELPPO asentaa!) valmishormi Schiedel tai Härmä Air.

Takkamyyjä ei vaivautunut sen vertaa asiaamme ja piirustuksiimme perehtymään, että olisi huomannut että Schiedel ei meille sovi, kun me tarvitsemme hormiimme kulman. Ja Schiedelillä tätä mahdollisuutta ei ole. Ikään kuin takkamyyjä ei tiennyt, että hänen myymästään takasta lähtee hormi keskeltä eikä takaa...

Tämähän ei ole toki ainakaan meidän kokemuksiimme pohjautuen mitään uutta, että asiakkaan pitää tietää tuotteesta ja ylipäätään mistä tahansa käsillä olevasta asiasta enemmän kuin myyjä tai ko. "asiantuntija". 

Tämä hormin liitoskohta-asia siis selvisi meille, kun takka oli muurattu... Onneksi emme olleet ehtineet/jaksaneet perehtyä tähän asiaan ennemmin ja tilanneet hormia valmiiksi.

Vaihtoehtoja ei hirmuisasti siinä vaiheessa ollut. Ja uunimestarimme suositteli Härmä Airia: "helppo ja nopea asentaa"... Ja toki kotimaisuus meitä viehätti, mielellämme kannatamme kotimaista! Ensinnäkin toimitus myöhästyi kolme viikkoa! (Jep, heinäkuu ja kesälomat ne yllättävät joka vuosi kokemattomat työntekijät ja raukat yrittäjäparat.) Sen jälkeen hormimme matkasi tuosta 50 km:n päästä Tampereelle eli 300 km sinne ja 300 km takaisin meille kyselyjen jälkeen. No olihan lähetys sitten tietenkin huonosti pakattu, tavarat kolajivat pahvilaatikossa. Ja olihan siinä pientä sanomista SEKÄ työn jäljessä ETTÄ pinnassa. Pintanaarmut saatiin suht. hyvin hinkattua pois, kun ei kerta kaikkiaan jaksettu ruveta siitä asiasta valittamaan. Hormi on suoralta osaltaan yläkerrassa tosi kaunis, mutta nuo kaksi taitosta... noh, katsokaa itse:
Ei mikään muotoilukaunotar! Vai mitä? Lisäksi nuo kulmat ovat todella tökerösti ja huonosti tehty. 
Osoitus siitä, että Suomalaisen Työn Laatu ei todellakaan aina tarkoita juuri mitään!
Tältä hormi näyttää olkkariin päin, ihan siedettävää. Sivuilta vain niin rumat! 

Ja sitten se helppo ja nopea asennus... Kaksi miestä asensi hormia kaksi päivää. Sen jälkeen luettiin asennusohjeet. Tai siis mies luki. Ammattilaisethan eivät lue käyttöohjeita. Kävi ilmi, että hormin ympärille olisi pitänyt kiertää kaksi kierrosta palovillaa. Oli kierretty vain yksi. Sitten painettiin "Undo"-näppäintä ja purettiin se mitä juuri oli valmiiksi tehty olkkari katon paneelauksesta lähtien. Kaksi miestä teki yhden päivän hommia että saatiin toinen kierros palovillaa ja talon väki mielenrauhan. 

Seuraavaan taloomme - jota ei tule - muurataan ensimmäisenä tiilistä hormi ja piippu. Aamen.

lauantai 28. elokuuta 2010

Oodi kupariputkille

Miten kauniita voivatkaan olla niinkin arkiset asiat kuin kupariputket?


Ennen varaston ja teknisen tilan väliseinän tekoa putket näkyivät 
samassa linjassa vaikka ovat eri seinillä.
Se näky oli jotenkin erityisen vaikuttava.
Harmittaa, etten silloin ottanut kuvaa.

Mikä väri! Mitkä linjat! 


Kai sitä voisi vielä ammatin vaihtaa? Putkimiehen ammattitutkintoon...

tiistai 17. elokuuta 2010

Yläkerran aula ennen ja jälkeen

Ei ole ehtinyt edes talo valmistua, kun meillä jo voi tehdä sarjaa "ennen ja jälkeen". Kysymys on yläkerran aulasta, johon en alunperin keksinyt mitään väriä. Joten päätin, että laitetaan valkoisella - Tikkurilan Kinos L503. Tulos oli... kova ja valju, joskin valoisa:


Mutta ennen kaikkea aiemmin valkoisilta näyttäneet ikkunankarmit ja ovet olivatkin äkkiä keltaiset. 

Maalari oli kanssani samaa mieltä, että "siihen silimä pökkää", vaikka myös nopeaa tottuukin. Siispä pari päivää mietittyäni tulin tulokseen, että väri vaihtuu vielä kun se ennen listojen laittoa on kuitenkin suht. helppoa. Hanniksen blogissa samaan aikaan kyseltiin hyvää seinän väriä ja siitä sain idean. Väri ei kuitenkaan käynyt meille, kun yksi aulan seinistä menee alas asti portaikon kohdalla ja värin piti sopia siten alakerran aulan tapettiin. Mutta samaa Tikkurilan X-sarjaa tämäkin väri on, väri on harmaa X486. NYT sitä ei enää tarvitse maalata! 

Oven kahvoiksi eli välioven painikkeiksi tai vielä vaikeammin pintaheloiksi (voi elämä!) päädyttiin ottamaan Matti-oviin suunnitellut. Vaikka meillä oli muitakin ehdokkaita, niin olen tyytyväinen, että päädyttiin näihin. Ovat mielestäni hyvän näköiset ja toivottavasti myös aikaa ja elämää kestävät. 



Enpä tiedä, olemmeko ainoita, joiden lapset eivät varmaankaan koskaan halua muuttaa "tontille"?

Siellä on ilmeisesti vietetty ihan liikaa aikaa. Ainakin meillä sanat "tontille meno" aiheuttavat valitusten tulvan ja vastalauseiden ryöpyn yhdistettynä kitinään, narinaan ja kiukutteluun. 
Siksipä onkin viisasta yrittää jaksaa olla luova ja ovela. Sana "tontti" on meillä muutettu sanaksi "eväsretki". Ja tänään saatiin siivoiltua pari tuntia sillä, että paistettiin makkaraa.


Voi kun oli hyvää! Myös aikuisten mielestä.

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Tapetteja, tapetteja.. ja vähän maaliakin!

On ollut viime aikoina niin hiljaista, että tässäpä täyslaidallinen kuvia pitkästä aikaa.
Yläkerran pinnat ovat siis valmiina - myös listat (!) =o)
Ensimmäinen kuva makkaristamme. Viisto seinä on ruusutapettia
ja muut seinät saman sarjan "ruututapettia".


Tämä on kyllä minun lempparini.

Tyttären huoneessa kahdella seinällä tapetti ja kahdella maali. Yhdellä maaliseinällä on osa seinästä maalattu magneettimaalilla 120 cm.


Tapetti on tyttären itse valitsema Kids@Home -mallistosta.

Pojan huone on kauttaaltaan maalattu. Ikkunaseinässä on melko tujakka sininen. Muut seinät valkoista Kinos-sävyä. Tämä oli sisustussuunnittelijamme idea ja toteutimme sen sellaisenaan. Täälläkin yksi seinä on maalattu 120cm korkeuteen saakka magneettimaalilla.


Seuraavassa kuva yläkerran aulasta ex-askarteluhuoneeseen nyx-työhuoneeseen päin. Vihreä on ehkäpä hitusen turhan minttua minun makuuni. Sävy on Aaloe.


Yläkerran wc:


Olohuone-ruokailutila on tapetoitu tällä kotimaisella Joutsen-tapetilla. Etsin suurikuvioista, mutta vaaleaa, ilman kiiltoa ja kohopintaa. Melko haastava tehtävä. Tähän olen tyytyväinen.
Ja oli kaiken lisäksi sikahalpa!



Alakerran kirjastohuone tapetoitiin kahdella. Väliin tulee valkoinen lista.


Sauna:

Ja arvatkaapa mitä? Meidän lattia valettiin 16.4. ja valu oli 12 cm. Elon laskuopin mukaan (1cm/viikko) meillä olisi pitänyt olla kuiva lattia kuukausi sitten. Nyt hermot pettivät ja otimme järeämmät aseet käyttöön:


Ja:


Tänään saatiin myös lattialämpö päälle, joten pian alkaa tapahtua!