perjantai 16. huhtikuuta 2010

Kiirekiirekiire...

Nyt on yhtäkkiä kaikella kiire. Portaikko ala- ja yläkerran välillä... se pitäisi tietää NYT. Tai ainakin aukon koko, että päästään tekemään yläkerran lattioita. Alakerran lattiamateriaalit... nekin pitäisi tietää NYT. Tai ainakin jos tulee korotuksia, niin ne voidaan huomioida lattioiden valuvaiheessa. Tiistaina nimittäin tehdään lattioiden valu taloon & autotalliin.
Eli keikkaa pukkaa viikonlopulle, kun näitä mietitään.

Tokihan lattiat voi päättää myöhemminkin, mutta sitten pitää tehdä työtä jälkikäteen, joka tulisi nyt "samalla". Minulle alkaa tulla sellainen mieli alakerran lattioiden suhteen, että se on kaikki kirjastoa, vessaa, kuistia ja khh:tta lukuunottamatta samaa. Ja se sama voisi olla jotain tällaista:


Kuva Maalaisunelma 1/2010

Leveä lautalattia! Kyseinen lattia on käsitelty suovalla. Jos joku tietää, mitä puuta tuo on, saa sanoa - mäntyäkö? Erityisen mielenkiintoinen on tuo lankkujen erisuuntaisuus eri huoneissa. Tykkään tuosta lattiasta todella paljon - pitää vielä selvitellä, mitä rajotteita tai vaatimuksia lattialämmitys aiheuttaa.

Toinen vaihtoehto, johon tutustuimme paikallisilla rakennusmessuilla, on tämä:

Kuva Kährs, lattia Tammi Cornwall

Kuva Kährs, lattia Tammi Trentino

No ei pahoja nämäkään Kährsin vaihtoehdot. Mutta onhan tuossa aidossa lautalattiassa enemmän... sitä jotain. Saapa nähdä ollaanko tiistaina yhtään viisaampia.

7 kommenttia:

 1. Millaisia porrasvaihtoehtoja teillä on mielessä?
  Oikea lautalattia on kuulemma hankala asentaa, jos on vesikiertoinen lattialämmitys. Silloin kai tarvisi lisäkoolausta tmv. jottei lattiaa naulatetessa/ruuvatessa vahingossa riko vesiputkia. Tästä syystä meille tulee ponttikiinnitteinen kelluva parketti, jonka maalaamme itse. Olisin halunnut lankkulattian minäkin, valkoisen tosin, mutta luovuin kiinnitysongelman vuoksi.
  Tsemppiä päätöksentekoon.

  VastaaPoista
 2. Ja käsittääkseni lattialämmityksessä vaikuttaa myös se lämpötilan vaihtelu/lautalattian eläminen.

  VastaaPoista
 3. Voi miten tuttua on tuo "NYT pitäisi tietää se ja se". Vaikka kuinka on suunniteltu minusta ajoissa kaikenlaista niin tuntuuu että kaikki tuleekin yhtäkkiä ja pitäisi tietää jo.

  Ihania lattioita sinulla kuvissa. Meille samanhenkistä laminaattia olisi tarkoitus tänään lähteä katsastamaan. Yksi laminaatti vaihtoehto oli kyllä kotona katsastettavana, mutta mies ei ollut ihan varma oliko se ihan nappivalinta. Joten nyt sitten muita vaihtoehtoja katsastamaan..
  Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 4. Meillekin tulee leveä lautalattia, ainakin osittain. Lautalattia alueella joudumme loupumaan lattialämmityksestä, sillä epäilemme puun elävän niin paljon lattialammityksen kanssa. Luin paljon keskusteluita netissä juurikin lautalattian lämmityksestä - osalla oli kyllä ihan hyviä kokemuksia, mutta osalla oli kyllä niitä huonojakin (mm. lankkujen välit ja "irvistelyt"). Että että.. Kukahan olisi niin fiksu ja kertois, mikä on totuus? :)

  VastaaPoista
 5. Joo, voin kuvitella että meillekin käy just noin, että kiire tulee päätösten kanssa vaikka olisi pyöritellyt vaihtoehtoja jo pitkään. Lautalattia olisi täälläkin haaveena, mutta ei tosiaan taida onnistua lattialämmityksen kanssa. Trinity massiivitammilakuun ihastuin viime kesän asuntomessuilla, se kyl soveltuisi kuulemma lattialämmityksen kanssa, mutta on pirun kallista. Mut jos löytäisi jostain vastaavan näköisen korkkilattian, joka olis kestävämpi ja toimisi lattialämmityksen kanssa (hinta vain taitaisi tökkiä siinäkin).. Tosi viehättävä tuo lautojen erisuuntaisuus, kiitos taas inspiraatiosta Hilduska. Ja tsemiä päätöksentekoon!

  VastaaPoista
 6. Ihania on kaikki nuo lattiavaihtoehdot mutta tosiaan kannattaa ottaa selville se miten ne käyttäytyy jos on lattialämmitys.

  VastaaPoista
 7. Minäkin nettiä selailin tuon lattialämmityksen suhteen. Aina on mukavaa, jos löytyy joku oikea tutkimus asiasta kuin asiasta. Mielipiteitä ja näkemyksiä ja viestiketjuja kun tässä maassa riittää... ;)
  Törmäsin tämmöiseen: http://www.tkk.fi/Yksikot/Talo/opinnayte/Lammitetty%20massiivihavupuulattia.pdf
  Eli TKK:n dippatyö, jossa tutkittiin massiivihavupuulattian käyttäytymistä lattialämmityksen kanssa. Lukekaapa itse, mutta summa summarum: Lattialämmityksen ei todettu lisäävän puulattian muodonmuutoksia. Kreit!
  Portaista ollaan pyydetty nyt mallit ja mitat kahdesta paikkaa. Toisesta jo tuli - ruutupaperille piirretty. :)

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.