perjantai 9. huhtikuuta 2010

Korkkia lattiaan?

EI on ollut aiemmin reaktioni. Mielikuvani korkkilattiasta on ollut että se on ruudullinen, pehmeä ja epäsiisti hieman vanhettuaan. Sisustuskurssilla oppii kaikenlaista. Kuten sen, että korkkilattiat ovat hieman muuttuneet.


Korkkilattioita käytetään paljon julkisissa tiloissa, ne ovat siis kestäviä. Toinen merkittävä juttu on se, että kun olimme ajatelleet laminaattia yläkertaan, niin korkkilattia kiilasi kyllä ominaisuuksiltaan rinnalle, ehkä jopa vähän yli. Korkissa on nimittäin hyvä askeläänieristävyys, parempi kuin laminaatilla.

No eiväthän nämä korkkipäällysteet läpeensä luonnonkorkkia ole. Päällä on pinnoite, joka voi olla joko korkkia, puuta tai vinyyliä.


Tässä on pintakorkin päällä ohuen ohut nanokäsitelty pinta, kerroksia on kaiken kaikkiaan tuossa läpyskässä kuusi. Tätä mietin laatan korvaajaksi eteistiloissa. Olisi mukavampi jalalle eikä kesällä tarvitsisi pitää lattialämmitystä päällä kuten ehkä laatan kanssa joutuu.


Nämä korkkilattiamallit ovat aika lailla laatan näköisiä. Minkähänlaista näiden puhtaanapito on ja ovatkohan kuinka käyttökelpoisia sitten loppujen lopuksi? Täytyy perehtyä. Kertokaa, jos tiedätte.

Tämä lankun näköinen vinyylipinnoitettu korkki oli tosi mielenkiintoinen:


Erittäin mielenkiintoinen.


Siitä voisi tulla yläkerran lattia?
Värejäkin löytyy, vaikka tuo oli jotenkin yliveto.Siis kommentteja korkista? Ylipäätänsä lattiapinnoista? Sisustuskurssilla opetettiin, että suunnittelu pitäisi aloittaa lattiapinnoista =o Höh! Siis ei muka verhoista?

5 kommenttia:

 1. Mietinkin juuri eilen että mitähän teidän projektille kuuluu :) Ihana tuo lankun näköinen korkki! Mulla ei ole tietoa korkin ominaisuuksista, sama ennakkoasenne ollut kuin sullakin. Ollaan ajateltu laattaa eteinen-keittiö-khh -linjalle ja parkettia muualle, mutta jotenkin tuo laatta ei innosta mua. Pelkään saumojen keräävän likaa ja haluaisin lämpimämmän efektin. Kestävyyttä ja helppohoitoisuutta etsin. Just jossain sisustuslehdessä neuvottiin miettimään klinkkerin tilalle korkkia, vinyyliä tai linoleumia. Ulkonäkönsä puolestahan tuo lankun näköinen korkki voisi sopia khh:ta lukuunottamatta kaikkialle. Lisätietoa siis tarvitaan!!

  VastaaPoista
 2. Kaverin kaveri oli laittanut korkkia (varmaankin jotain tuon tyyppistä lankkua kuin sinunkin miettimä). On kuulema aivan ihana. Hänellä sitä keittiössä ja on ollut tyytyväinen.
  Oli vaan kuulema todella kallis. Se oli ainoa miinus.

  Oma ennakkoasenne on ollut vähän negatiivinen tuota korkkia kohtaan, mutta nuo näytepalasesihan olivat tosi kivoja. Täytyisi olla vähän avarakatseisempi :)

  VastaaPoista
 3. Hyvän näköisiä nuo korkkilattiat ainakin ovat. Ei ole omakohtaisia kokemuksia niistä, mutta niinkuin kirjoitit ,niissä on varmaan parempi askeläänieristävyys.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Tämä korkkilattia on kyllä varsin mielenkiintoinen vaihtoehto... varmastikin palaan tähän vielä myöhemmin.

  Jos nyt vähän laajentaa tätä juttua laminaattien suuntaan, niin yläkertaan olen harkinnut myös vähän "rouheampipintaista" laminaattia, sellaista puun näköistä. Kuulin tosin siitä sellaista negatiivista, että se syö aika mukavasti sukanpohjia...

  VastaaPoista
 5. Itse laitamme tuota vinylcomfortia lattiaan. Rakennetaan uutta siis ja nyt on yksi makkari asennettu. Värinä meillä Amerikan pähkinä. On hyvännäköinen, toivottasti myös hyvä käytössä.

  raksailua.vuodatus.net

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.