torstai 28. lokakuuta 2010

Hattu pään päälle?

Kannustalo on panostanut kovasti monenlaiseen ulkoiseen koristukseen, listoihin ym. Näiden pylväiden päälle on suunniteltu suora pelti (joka ei kuulunut toimitukseen). Itse näkisin näiden pylväiden päällä puiset hieman keskeltä kohoavat koristehatut. Mistäköhän semmoiset saisi? Olen ymmärtänyt, että hatun pitäisi olla liimapuupalkeista tehty ettei halkeile. 


Kattofirma laittaa peltipäälliset erittäin sopivaan hintaan. Reunat tullevat jäämään teräviksi, mikä ei oikein hyvältä kuulosta. Mutta ehkäpä se on kuitenkin parempi kuin tämä:


tai tämä:


Meiltä puuttuvat vielä rännit. Kattofirman piti tulla ne laittamaan jo heinäkuussa ja kiireellä maalautettiin räystäslautoja. No nyt sitten toimittaja ei pysty toimittamaan suunniteltuja sadevesijärjestelmiä. 

Jos olisi virtaa, olisi kattofirma vaihtunut jo aikapäiviä sitten. Jotenkin ei enää jaksa. Ihan sama. Tulkoon vain silmitön talvi. Puhti pois.

Minnehän se meni? Puhti?

10 kommenttia:

 1. No mutta. Tolpan hatuista viis, teillä on koti! Aikamoinen ponnistus siis takana ja lupa nauttia saavutuksista sekä uudesta kodosta.

  Perässä tullaan. Toivottavasti. Ehkä. Uskoisin.

  VastaaPoista
 2. Puhtia kaivataan täälläkin suunnalla...
  Tolpanhattuja saa puuvalmiina puutavaraliikkeistä. Varmaan rautakaupastakin, mut rautakaupan hinnoilla ja valikoimilla.
  Tsemppiterkuin Nora

  VastaaPoista
 3. Hei se puhti on lähtenyt meiltäkin..ei näy, ei kuulu.
  Katto ja kaikki nuo lukuisat koristejutut on aiheuttaneet päänvaivaa myös täällä. Uskoisinpa että juuri niissä piilee se kannustalojen "kalleus" kun kaikkien koristusten tekeminen kestää ja jos ne teettää ulkopuolisella ne myös maksaa. Meillä TOIVOTTAVASTI katto valmistuu talven kestäväksi pian(aika kovaan hintaan muuten), mutta mulla on kanssa tuo sama olotila aika usein..ihan sama, vuotakoot vedet sisään ja pilatkoon loska laudat ulkona. Ei jaksa enää miettiä ja surra.
  Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 4. Me vietiin peltisepälle tuo tolpan päällimmäinen palikka+pieni vanerin pala mitkä tuli toimituksessa. Peltiseppä taivutteli valkoisesta pellistä kauniin ja istuvan pellin. Itse pohdin samoja asioita aiemmin, mutta ollaan nyt tod.tyytyväisiä lopputulokseen! Niin ja 5 kpl maksoi jotain 30 euroa.

  VastaaPoista
 5. Anne: hyvä muistutus, kiitos! ;)
  Nora: sisäportaisiin sopivia tolpanhattuja (=pieniä) olen nähnyt, mutta tämä on aika monta kertaa isompi pylväs.
  T: heh, ehkäpä tämä "väsy" kuuluu asiaan tässä kohtaa..? Jotenkin en haluaisi enää ketään "ammattimiestä" puolta kilometriä lähemmäksi taloamme. Olo on niin... fed up! Tsemppiä teillekin!
  Anonyymi: kiitos, kiva kuulla! Tämä taitaa olla helpoin & nopein ratkaisu, niin ja edullisin :)

  VastaaPoista
 6. Hei, kyllä sitä jo tuossa vaihessa sallitaan puhdin hiipuminen kaikkeen ei vain riitä voimat. Meille saapui rännit juuri viime metreillä ennen pakkasia. Koristelistat ovat todella ärsyttäviä näprättäviä, onneksi meillä timpuri oli ahkera ja teki ne hetkessä, tosin taisin vähän kyllä riisua niitä meidän talosta pois. Nyt vain näprätään sisätiloja, jotta joskus pääsisi asumaan. Tämä rakentaminen on yhtä NÄPRÄÄMISTÄ.

  VastaaPoista
 7. Moikka-
  samanlaisia on tuntemukset myös täällä :) Ei ole tolppien hattuja, ei..ei ole takaterassia ei, ei ole autokatoksen viimeistelyä,,,ei ole paljoa muutakaan :) No mutta, on lämmintä sisällä ja vesi tulee ja menee, se riittäänee nyt! Saimme valmiiksi hetkeä ennen talven tuloa etuoven puolella olevan pation, tai no melkein valmiiksi...mutta nyt jo palkon parempi :) Kauan odotettuaan on ihana saada jotakin valmista, sitä ihailee ihan toisen laisella ilolla :) Voikaa hyvin !!

  VastaaPoista
 8. Moro,
  Meille ainakin tuli kannuksen paketin mukana tolppien hatut elementtikuormassa. Siinä lavalla missä elementtien (Kannustalon asentajien)asennustarvikkeet olivat. Varmista, että kuuluisiko teillekkin. Ei olla mitään erillistä 'tolppien hattu' lisäystäkään tehty.

  VastaaPoista
 9. Hei!

  Meidän talopaketti tuli tällä viikolla, ja siinä kuormassa oli myöskin juuri sellaiset tolpanhatut mitkä sinäkin halusit. Löytyy varmaan Sinultakin aivan alkuvaiheessa tulleista tavaroista.

  VastaaPoista
 10. Meillä on myös teetetyt peltiset ja puureunus alla. SAnoisin vielä että meillä ovat ihan liimalla kiinni ja hyvin ovat pysyneet jo 5 vuotta parvekkeellakin. Mun mielestä vähän hassua kun olen nähnyt niitä jopa viidellä ruuvilla kiinni :-)

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.