maanantai 4. lokakuuta 2010

Viikko asuttu ja kokemus wc-pöntöstä

Hyvin nukuttuja öitä, aamupaloja ja muutama onnistunut ruuanteko (induktioliesi!), mutta ainoa paikka, joka on kuvattavassa kunnossa on yläkerran wc. Puolustukseksi täytyy sanoa, että tähän viikkoon mahtuu puolikas koti-iltaa, muuten elämä on ollut yhtä menoa. Rauhala ei siis ole ollut nimensä veroinen... Voisikohan siitä valittaa? ;)


Vessan kalustus on A la paikallinen rautakauppa. Peili, allaskaappi altaineen ja korkea kaappi ovat Cello-mallistosta. Ei mitään "isältä pojalle"-kalusteita, mutta ihan hyvän laatuisia, edullisia ja silmää miellyttäviä.


Uskomattoman paljon päänvaivaa aiheuttaa ylipäätään sopivien valaisinten löytäminen, mutta aivan erityisesti wc:n lamppujen. Yläkerrassa ratkaisin asian tällä yhdellä kattolampulla, jota saa suunnattua.Noo puuttuu tietenkin vessapaperirullateline ja erinäisiä koukkuja. Ne olisivat jo paikoillaan, mikäli Ikeasta olisi koko sarja löytynyt. Kun yksi puuttui, jätin koko sarjan hyllyyn. Ja sitten se tärkein. Yritin epätoivoisesti löytää "kokemuksia" wc-pöntöistä. Kun nyt ihan kaikesta löytyy netistä mielipiteitä ja käyttäjäkokemuksia. Miksei niinkin tärkeästä asiasta kuin wc-pöntöstä? Kuvittelin, että wc-pöntön tärkeimmät kriteerit ovat ulkonäkö, istuinkorkeus ja puhdistettavuus.
Nyt tiedän paremmin.
Wc-pöntön tärkein ominaisuus on huuhtelunappi!
PS. Gustavsbergillä ko. nappi on ärsyttävä!

13 kommenttia:

 1. Vessankin voi sisustaa, nätti :) Juuri täsmälleen samanlainen nappi löytyy meidän väliaikaisasunnon molemmista vessoista ja jonkin verran ärsyttää. Ennenkuin oltiin edes löydetty tonttia, ilmoitin isännälle, että tällaisia nappeja meille ei sitten muuten tule. Jos ne on itselle hankalia, niin lapsille ne vasta hankalia onkin. Kaksoishuuhtelu on ihan hyvä juttu, mutta olis sen voinu suunnitella vähän paremmaksi :/

  VastaaPoista
 2. Ihanalta näyttää teidän vessa :)

  VastaaPoista
 3. Hyvän näköinen vessa, kyllä tuota kelpaa kuvatakin.:)

  G:n pöntöstä: Äitini asunnossa on tuo samainen pönttö ja nuppi. Paitsi että aina joutuu arpomaan, miten nappia tulisi painaa (miten sen ison huuhtelun saikaan jne.), huuhtelu itsessään on jotenkin "huono". Paljon pärskettä, mutta vähän vetoa. Pönttö likaantukin nopeasti vesirajasta ja sitä saisi olla alvariinsa harjaamassa puhtaaksi. Yhdyn siis Lillin kommenttiin, että meillekään ei tule G:n pönttöjä.

  VastaaPoista
 4. Onpas viihtyisä vessa. Kyllä siellä kelpaa asioida, vaikka nappi vähän hatuttaakin :))

  Meillä on IDOn pytyt. Ja munamallisesa seinämallissa on kyllä hieno "nuppi", mutta muotoilu ei ole kovin fiksu käytön kannalta. Perusmallisessa taas on ihana sisäänlaitettava raikastin, joka on tosi kiva. Ja lapsiturvallinen. Mutta nuppi siinäkin on vähän lenksu jo...ei ole pytyt helppoja.

  Toivottavasti tilanne rauhoittuu teidän Rauhalassa ja saat aikaa kodin laittoon. Minä odottelen että saisin kuningasidean miten omaamme laittaisin, säilytys on perin hankalaa ratkaista kauniisti JA tehokkaasti. Vaatehuone ja työhuone ovat pelkkänä kysymysmerkkinä (ja täynnä roinaa, joka makaa lattialla ja odottaa kaappeja).

  ainiin ja mistä tuo pytyn takana oleva pikkukaappi on? Se on tosi kiva.

  VastaaPoista
 5. T: se pikkukaappi on mun vessan vakiokalustus usean vuoden ajalta: Ratian Saaristo-sarjan seinäkaappi! On täydellinen ei-niin usein tarvittavien meikkien yms. säilytykseen.

  IDO:n perinteidissä pöntöissä on suorastaan haikeudella muistelemani Pikku Pisari ja Iso Pisara. Lapsikin sen osaa :) G:n pöntössä tarvitset ensinnäkin kaksi sormea, että JAKSAT painaa nuppia ja sitten yrität tämmätä nakit juuri siihen oikealle kohdalle, että tulee haluamanlaisesi huuhtelu. Tuloksena on yleensä juurikin se väärä huuhtelu...

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen kotiin! Kiva nähdä kuvia, olen kovasti käynyt aina vilkuilemassa:).

  VastaaPoista
 7. Heips-
  Onnea, onnea, onnea vaan, uuden kodin asukkaille !!

  VastaaPoista
 8. Pönttöasiaa sitten; meillä reistaili pitkään IDOn pytty siten, että koko kansi heilui ja samoin se painike. Putkari totesi, että oli löysällä... Pelkkä kiristys sisäpuolelta auttoi.

  Hillityn kaunista on, onnea ja Jumalan siunausta minunkin puolestani uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 9. Tämä tulee teille nyt auttamattomasti liian myöhään, mutta meillä on kanssa G:n pytyistä surkeat kokemukset. Eikä pelkästään tuosta nupista. Tässä talossa G:n pyttyjä on kaksi, ja molemmat alkoivat valuttaa parin kuukauden tarkkuudella seitsemän vuoden kuluttua asennuksesta. Uimuriventtiili oli hajalla, ja vaihdettiin molemmista. No sitten toisesta pytystä hajosi vielä tuloventtiilikin, niin että venttiili piti käsin sulkea pikkuhanasta joka on pytyn takana joka käytön yhteydessä. Muuten valui vettä pitkin lattioita. Varaosa löytyi taas, mutta kalliiksi tuli. Silti vielä korjattiin eikä hankittu uutta. Päätöntä. Seitsemän vuotta...

  VastaaPoista
 10. Meilläkin samainen pytty sekä pesuhuoneessa että vessassa. En kyllä itsekään kauheasti tykkää tuosta napista, mutta meillä idon pytyt eivät olleet edes mietinnässä kun kahdessa edellisessä vuokra-asunnossa jäivät aina valuttamaan vettä vetämisen jälkeen.
  Liekkö ne olivat sitten niitä "maanantaikappaleita" kun näkyy että joillain on nuo G:nkin pöntöt valutelleet.
  Mutta muuten olen kyllä ollut tyytyväinen pyttyyn, hyvä sielä on istuskella silloin kun sinne rauhassa pääsee (eli siis yöllä!) ;)

  VastaaPoista
 11. Enpäs muista, joko ehdin toivottaa onnea uuteen kotiin. No, tuskin haittaa, jos tulee tuplasti. :)

  Lisäkuvia odotellessa. :)

  VastaaPoista
 12. Kiitokset toivotuksista! <3 =)
  Ja voihan pönttö, näyttääpä tosiaan siltä, ettei se autuus piile Idonkaan pöntöissä... Kyllähän totuus on, että näin kolmen viikon jälkeen on jo nuppiin tottunut. Pian laitan lisää kuvia ja tekstejä... Ei ihan iisisti mennyt meillä "loppurutistuskaan"... ;)

  VastaaPoista
 13. Meilläkin on Kannustalo! Olipa mukava katsella tuttuja materiaaleja

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.