maanantai 13. joulukuuta 2010

Alakerran wc

Edelliseen postaukseen liittyen: meillä ei ole vessoihin lyöty vielä yhtäkään naulaa eikä ruuvattu yhtäkään ruuvia! Siis pyyhe (joita on siis vain yksi/vessa käytännön syistä) roikkuu oven rivassa ja vessapaperirulla pyörii lattialla tai on yleensä jossain liian kaukana lapsille. Syy on Ikean. Heiltä puuttui yksi osa sarjasta, jota olin ajatellut ja suutuksissani jätin kaikki hyllyyn. Asia, jota olen tullut muutaman kerran katuneeksi.

Alakerran wc:n pinnat ovat samaa kuin yläkerrassa: lattiassa oktagon-laattaa, seinissä kaakeli ja tapetti.


Seinälamppu on samaa sarjaa kun yläkerran wc:n kolmen spotin valaisin. 
Odottaa alapuolelleen peiliä, jota ei ole vielä hankittu.


Katossa on pieni kristallivalaisin.


Allaskaluste on Ala Cartelta. Vetolaatikot ovat kyllä huippukätevät. Ja taivaan kiitos vaihdoin tammitason laminaattiin. Voin vain kuvitella, miltä se näyttäisi jo tässä vaiheessa...


Peeäs:
Tämä postaus on oikeastaan "juhlajulkaisu", sillä kirjoitan tätä kotoa käsin. Meillä toimii nyt netti!! DNA:n mokkula toimii näköjään myös alueella, jossa Sonera on eloton.
Peeäs 2: tarkkasilmäinen lukija havaitsee, että yksi laatikoista on raollaan. Putkimies oli sitä mieltä, että ei voi mitään. Että laatikon takaosaan pitää tehdä reikä. Kaapiston myyjä oli sitä mieltä, että sulkuventtiileitä on saatavilla eri kokoisia. Että risoo tämäkin pikkujuttu!
Peeäs 3: meillä on kylmä. Selityksenä sanottakoon, että minulla on kylmä, jos mittari näyttää alle 22 plusastetta. Toinen selitys on se, että meiltä menee ajoittain lämpöpumppu pois päältä. Perjantaina on lvi-mies tulossa. Toivottavasti saadaan opastusta ilmastointilaitteen käyttöön ja säätöön sekä saadaan lämpöpumppu säädettyä kohdalleen. Ja lyhyt sulkuventtiili alakerran vessaan, että menee laatikko kiinni!

6 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen tämäkin vessa! :)

  Toivottavasti löytyy pienempi sulkuventtiili, jotta laatikko menee nätisti kiinni.

  VastaaPoista
 2. Meillä oli edellisessä talossa sama laatikko-ongelma mutta keittiössä, voit kuvitella kuinka se ärsytti. Hyppi silmille joka kerta kun meni keittiöön. Ja näkyihän sen olkkariinkin, kun oli tupakeittiö. Ja muuallahan sitä aikaa ei tullu juuri vietettyä ku olkkarissa ja varsinki keittiössä. Ihme etten saanu ensimmäisiä harmaita hiuksiani sen talon kanssa. :D

  Mitä mieltä oot tuosta lattiasta? Näkyykö siinä helpolla lika? Joku sitä manaili, että tummuu helposti mutta en haluais uskoa ;) Menee puolen vuoden suunnitelmat uusiksi :D

  VastaaPoista
 3. Tanja: uuh, asiat voisi siis olla huonomminkin, eli raollaan oleva laatikko keittiössä... :/ Pikkujuttuja, mutta ärsyttäviä silti!
  Kyllähän tuolla lattialla näkyvät tummat hiukset ja villakoirat, mutta muu lika ei kyllä ole päässyt häiritsemään - tummumisesta nyt vielä puhumattakaan! Saumauslaastille on olemassa jokin käsittelyaine, että hylkisi likaa ja pysyisi pidempään puhtaana. En ole vielä ehtinyt perehtyä ;)

  VastaaPoista
 4. Hei, minä juuri tulin käsitelleeksi meidän valkoiset saumat Soledo suoja aineella katsotaan onko siitä sitten mitään hyötyä.

  VastaaPoista
 5. Täysikuun rakentaja: kiitos vinkistä! :)
  Sen verran tilannepäivitystä, että sulkuventtiilejä ei tosiaan ole saatavana "lyhyempää" mallia =o
  Eli seuraavan kerran putkimies tulee hitsausvälineistö muassaan....

  VastaaPoista
 6. Meillä putkimies laittoi kahteen yläkerran lavuaariin putket niin että laatikot eivät menneet kiinni kuin 10 cm!
  Mies niitä putkia sitten uudelleen tuunaili. Ja hyvin menevät laatikot kiinni nyt.

  Nämä ilmastointisedät ovat luku sinänsä. Meillä on pyykkikuilu 2. kerroksesta alakertaan ja siihen kuiluun olivat putkensa laittaneet kun silmä vältti. Ja eikun uusiksi!
  Onneksi aika kultaa muistot, nyt ollaan vuosi jo uudessa talossa asuttu.
  Terhi

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.