tiistai 28. joulukuuta 2010

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneesta halusin "tehokkaan" tilan, jossa ei vietetä paljoa aikaa. Valaisimina on Innojokin kaksi neliön mallista yleisvalaisinta: ihan huiput!

Oikealla korkeassa kaapissa ovat keskuspölynimuri ja siivousvälineet. Imurin letku maastoutuu hyvin kaappien alle.

Sen vieressä pienessä yläkaapissa on pyykinpesuaineet. Pesualtaan alakaapeissa on tällä hetkellä sälää ja viereisissä alakaapeissa tilaa likapyykille. 

Näkymä kodarista keittiöön. Pesutornin vieressä oven takana kuivauskaappi ja sen yläpuolella ilmastointilaite. Pienenä sivuhuomautuksena sanottakoon, että ellei mies olisi ehtinyt hätiin, tuo kyseinen laite sijaitsisi nyt pojan huoneessa yläkerrassa ja voin kertoa, että pitää ääntä ihan kiitettävästi normaalistikin saatikka nyt, kun on pakkasilla jäätynyt... Yksi oppi tästä rakentamisesta oli se, että ole aina vähintään silloin paikalla kun joku heistä tulee: L/V/I/S-asentaja...Kaapin oviin olen tyytyväinen, vaikka alunperin olin hyvin epäileväinen näin moderneista ovista. Ainoa miinuspuoli ovat nuo "vetimet" eli vaikka ovat kätevät, kun eivät ole tiellä, niin reunat ovat terävät, joten aina on pieni huoli, kun lapset noita ovia käyttävät, etteivät telo itseään niihin.


Kodariin pohdin pitkään maitolasisia ovia tai peiliovia. Kallistuin peilioviin sen takia, että kerrankin on iso peili edes jossain. Tulee täällä kieltämättä käytyä peilaamassa tarpeen tullen. Ei meillä edelleenkään ole isoa peiliä missään muualla. Ovien takana ovat mankelihylly ja liinavaatteet, pyyhkeet yms. Tästä tuli se oppi, että kolmella rungolla olevalle kaapistolle ei oikein toimi kaksi isoa peiliovea: keskimmäiseen kaappiin ei pääse kunnolla käsiksi, kun ovi jää aina tielle. Pienenä vinkkinä kaapiston myyjille, että tästä asiasta kannattaisi mainita. 

7 kommenttia:

 1. Mukava kodari. Tykkäsin suunnitella omaani -kuinka tilan saisi oikein tehokkaaksi ja kaikki halutut toiminnot sujuviksi.

  Tuo on niin totta, että erinäiset asentajat tempaisevat laitteensa tai kotelointinsa just sinne mihin sattuvat hoksaamaan. Meilläkin oli ilmestynyt keskelle lastenhuoneen ainoaa ehjää seinää (varattu sängyille) jokin ihmeellinen koteloitu laatikko. Sitä ei voinut enää poistaa tai siirrättää muualle, mutta saatiin sentään pienennettyä lähes puoleen siitä koosta, mitä alunperin oli. Ruma ja ersikummallinen se silti on. Toinen samantapainen (pienempi) kotelointi oli kysymättä ilmaantunut eteiseen juuri siihen kohtaan, jonka jo suunnitelmissa varasin kenkähyllykölle. Eli hyvästit hyllykölle. Ja muutama muu vastaava juttu esim. suihkujen kanssa. KAiken kans on kuitenkin pystytty elämään, vaikka ne aluksi harmitti suuresti. Pelkät piirustukset tai kirjalliset ohjeet ei aina riitä, vaan pitäis olla paikalla kertomassa.

  VastaaPoista
 2. Onpas ihana kodari. :) Ihastuin välittömästi noihin sinun valaisimiin. Pitänee miehelle vihjata noista. Loisteputkivalaisimet kun on yleensä aika ikävän näköisiä, mutta nuo näyttävät aika kivoilta. :)

  VastaaPoista
 3. Hei, Teillä on kyllä tilava ja toimivan näköinen kodinhoitohuone. Meille tuli keittöön tuollaiset vetimet. Ensin ja ajattelin että ovat ehkä liian modernit mutta tuntuvat ihan hyviltä. Myös meilläkin meinasi tulla liukuovien kanssa samanlainen ongelma, mutta onneksi meidän isäntä huomasi sen ennen kuin niitä aloitettiin asentamaan. Olimme halunneet ensin ovet niin että ne saa työnnettyä yhdelle sivulle jolloin tarvitaan kolme kiskoa, mutta kaappi firmassa myyjä sanoi että toimii se kahdellakin kiskolla! Eipä vaan oikein toiminut olisi yksi ovi jäänyt aina eteen eikä olisi siivouskomeroon kunnolla päässyt. Se ärsyttää että miksi eivät voineet uskoa meitä. No nyt sitten odottelemme yhtä kiskoa lisää.

  VastaaPoista
 4. Ihanan tilava kodari ja tuo peiliseinä! Vanhan talon viehätystä on varmaan sekin, että tuollaisista tiloista voi vaan haaveilla ;) Huoh.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia valaisevista kuvista! Yritän kovasti pähkiä... Meille tulee tuon siivouskaapin tilalle kurasyöppö / suihkutusviritys ja pesutorni tuonne peilikaappien taakse (en ollut ajetellut tohon peiliovia, sisutuskonsultti dissasi koko liukuoviajatusta, mut oikeesti, olisipa hyvä et jossain ois isot peilit...ja tuo on todella hyvä paikka). Haluaisin ikkunan eteen tilaa istumapaikalle, mutta kunnon kokoinen allaskin pitäisi saada mahtumaan, ja allas ei voi olla ihan nurkassa (meillon peilikuvana tontyyppinen setuppi), joten istumapaikan kanssa on kyl "vähän" haastetta... :( Tarttis saada aikaseks piirtää Ikean ohjelmalla, niin sais vähän hahmotettua mistä pitää luopua ... Pukkariin meillä ei ole ovea ja yritän ny funtsia mitä eteisestä näkyy pukkariin / kylppäriin, kun kodarin ovi on auki...hmmm

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: meilläkin jakotukkeja putkahti paikkoihin, joihin niitä ei pitänyt tulla... niin kuin sanoit, kaiken kanssa pystyy elämään, mutta on ne kuitenkin niin isoja juttuja, että jos niitä piirustuksista muutellaan, niin kohtuullista olisi, että niistä toimeksiantajan kanssa neuvoteltaisiin.
  Janet: suosittelen, todella! Valaisevat hyvin ja ovat siistin näköiset.
  Täysikuun rakentaja: arrggh! Onpa tuokin ärsyttävää, kun vielä osasitte asiaa epäillä, muttei silti siihen tartuttu. Hyvä, että saatte asian kuitenkin kuntoon!
  Saska: no joo, ei kodarit oikein vanhan talon henkeen ja tyyliin taida istua ;)
  Maxi: Pohdin pitkään noita isoja peilejä: haluanko toistaa kodarin näkymää, joka ei välttämättä aina niin esteettinen ole, oikein peileillä... Mutta kuten sanottu, olen tyytyväinen! Huolehdi vain, että pääset kunnolla käsiksi pesutorniin ts. ovet menevät kunnolla sivuille. Voi tarvia 3 kiskoa ja useamman oven, kuten tuossa edellä mainittiin.

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.