maanantai 7. joulukuuta 2009

Keittiön suunnittelua

Me emme ole niitä, jotka ovat 12-vuotiaista saakka piirtäneet unelmiensa talon pohjia ja suunnitelleet 15-vuotiaina tulevaa keittiötään... Me olemme niitä (onkohan niitä muita?), jotka menevät keittiösuunnittelijan luo päässään muutama epämääräinen toive. Totta puhuen niitä toiveita keittiöön liittyen on meidän perheessä enemmän miehellä. Minun toive: keittiö saisi olla kaunis. Miehen toive: kaasuhella, korotettu uuni & tiskikone. Ja miehen mahtiälynväläys: emme tarvitse erillistä ruokailutilaa, joka on alkuperäisessä pohjassa suunniteltu avonaisen keittiökaapiston taakse jatkeeksi keittiölle. Se on ihan totta, se jäisi meillä todella vähälle käytölle. Arkena syötäisiin pienen pöydän ääressä keittiössä, kesät terassilla, joten jäljelle jää... joulu?

Mieheni ideassa keittiön pieni ruokapöytä korvataan pitkällä (2-3m) perinteisellä pirtinpöydällä, joka alkaa keittiöstä ja jatkuu ruokailutilan puolelle (avonainen keittiökaapisto jää kokonaan pois). Minusta tämä oli loistava idea! Pöytä, jonka ympärille elämä oikeasti keskittyy sekä arkena että juhlana. Yksi pöytä. Se vain pitää vielä löytää tai teettää.

Ruokailutilaan jää tilaa ja siihenkin tällä viisaalla miehelläni oli loistava idea: tulen saamaan joskus syntymäpäivälahjaksi pianon, joka sijoitetaan ruokailutilaan terassinvastaiselle seinälle. Voiko tästä ideasta olla muuta kuin Älyttömän Onnellinen?

Kävimme kolmella keittiösuunnittelijalla. Mukavinta oli asioida sen suunnittelijan kanssa, jolla oli Näkemystä ja Mielipide. Ala Cartella on erittäin ammattitaitoinen myyjä ja hyvä palvelu, mutta Topi-keittiöllä puolestaan meitä enemmän ihastuttavat ovet. Topi-keittiön suunnitelmaa ja tarjousta odotellaan, joten palaan aiheeseen vielä uudestaan.

Ai niin, nuo toiveet. Minun toive kauniista keittiöstä... uskoisin että toteutuu! Miehen toivelista ei näytä yhtä ruusuiselta: kaasuhellan torpedoin vaarallisena (ja turhana!), korotettujen koneiden torpedoinnin suorittivat keittiökalustemyyjät. Hyviä ja tarpeellisia toki, mutta emme saaneet niitä fiksusti (lue: hyvännäköisesti) mihinkään istumaan. Tämä taitaa tarkoittaa sitä, että minä joudun tekemään kompromissin jossain kohtaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.