lauantai 8. toukokuuta 2010

Tuokiokuvia tontilta

Aluksi kuva takapihan puolelta, johon meille tulee ensi talvena melkoinen liukumäki. Ellei tuo savikasa sitä ennen katoa. Osa maasta levitetään pihaan, mutta osalle pitää keksiä uusi koti.


Sitten pari kuvaa sarjassamme "tätä yritettiin"....


... ja "tämä siitä tuli":

Eli ei mennyt niinkuin Stromsöössä tämäkään juttu. Takaseinän jakotukki on ainoa, mikä on oikeassa paikassa. Nuo muut putket piti olla seinän toisella puolella, nätisti liukuovikomeron sisään piilotettuina. Ei mennyt montaa metriä huti. Mutta kuistin suunnitelma menee nyt uusiksi.

Antura- ja perustuskuvien jälkeen nämä ovat ehkä hirveimpiä raksablogikuvia. Kun ei näistä vielä ota mitään tolkkua. Ja melkoisen epäesteettisiä. Mutta tässä kuva kuistilta olkkariin päin:


Tämä alla oleva kuva on kodinhoitohuoneesta keittiöön päin. Siinä on pohdittu, että tehdäänkö tuohon kohtaan, johon olen piirtänyt, madallus vai ei. Siis suomeksi, tehdäänkö seinänpätkä käyntiaukon yläpuolelle? Taitaa olla kummallisen näköinen, jos ei laiteta..?


Ja sitten tärkeisiin asioihin. Hauenkutu on alkanut. Joku oli tuonut kolme katiskaa rantaan. Päivällä siellä polski ponteva hauki. Illalla sen taisi paistaa iloinen kokki. Sitä ei nimittäin enää siellä ollut.

5 kommenttia:

 1. Hauskaa...juuri samat kuviot meilläkin, nyt meillä on tuo putkikokoelma eteisen naulakkokomeron takaseinän koristeena, varmaan menee 20 vuotta, ennen kuin kukaan ehtii/viitsii/jaksaa tehdä siihen kotelointia suojaksi. Komeron takana olisi ollut portaikon alustaa metrin verran putkien sijoittamiseen. Eteisen ja keittiön välillä on sama seinäpähkäily, tehdään, ei tehdä, tehdään, taitaa jäädä tekemättä...Ja kaaos senkun lisääntyy muuttoa kohti :)

  VastaaPoista
 2. hei,
  tuo kasahan on ihan kuin meidän tontilla. Ihan samassa paikassa tontilla. Lisäksi siinä on toinen samanlainen kasa vieressä.
  Joo ei mennyt kun strömsössä meilläkään ihan kaikki. Putket ja sen sellaiset on vähän häirinneet joitakin sisustusratkaisuja...
  Ihanan avara on teillä näkymä eteisestä sisään.

  VastaaPoista
 3. Moikka- pohdintaasi mahdaltaako vai ei keittiönoviaukon kohdalta...no kokemuksella voin sano että ei kande...meilllä ei madallettu emmekä ole sitä siihen kaivanneet -tosin mielipideasi loppupelissä tämä(kin)on. Onnistuisipa joskus nuo jakotukit ja putket kohdalleensa! t. Anne

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Tavallaan "mukava" kuulla, että epäonnistuneet jakotukit yms. lvi-ratkaisut eivät ole pelkästään meidän kokemus. Senkin asian olisi kai kohdalleen saanut, jos olisi osannut enemmän asialla olla. Mutta onneksi ei nyt ole isommasta asiasta kyse.
  Anne: ihan loistavaa kuulla! Olen tähän vähän kallistunutkin, mutta mies ja kirvesmiehet painostavat kovasti madallukseen. Taidanpa pitää pääni tässä asiassa.

  VastaaPoista
 5. Moikka- piti lisätä kommentiini; samoin meille kirvesmies ja mieheni oli viimeiseen asti sitä mieltä että madalletaan mutta tässä voitin vaikka lukemin 2-1...hih !! Jos kiinnostaa niin tule käymään blogissani niin näet valmiina ko aukon ja voit näyttää miehellesikin, laitan sinulle kaiken varalle sinne kutsun s.postiisi, t. Anne

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.