sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Katon ja lattian suunta

Tänään tehtiin sähkötöitä. Ensi viikolla levytetään yläkerran lattia ja sitten sielläkin päästään rakentamaan väliseiniä. Mies on nyt ollut "hieman" päivätöistään poikkeavissa hommissa 3 viikkoa raksalla ja olen saanut huomata, miten teoreetikosta on kuoriutunut lähes täysverinen remonttireiska ;)

Yksi jos toinen asia alkaa pikkuhiljaa pintojenkin osalta loksahtaa kohdalleen. Kylppärin laatat, portaikko, vessat, lattiat... Palaan kyllä näihin, kunhan saan kuvattua / skannattua.

Mutta nyt on akuutti ongelma. Kattopaneelien suunta. Ja tietysti lattian. Mitä mieltä olette? Kuinka näiden teidän mielestänne alakerrassa kuuluisi kulkea? Onko mielestänne luonteva linja sivulta sivulle vai etuovelta takaovelle? Ja voiko katto ja lattia kulkea "eri suuntiin"? Minulla on mielipide, Kannustalolla on mielipide, mutta haluaisin kuulla myös teidän mielipiteenne tähän asiaan.

Siis: kerro!

13 kommenttia:

 1. Mä laittaisin lattian etuovelta takaovelle. Katon myös, mutta en sen takia että se olisi samaan suuntaan, vaan koska sekin olisi mielestäni parempi niin päin.

  VastaaPoista
 2. Eikös yksi sääntö ole että valon suuntaisesti (kohti ikkunoita siis)?
  Meillä menee lattiat etuovelta takaovelle, ei edes mietitty toista vaihtoehtoa. Alakerrassa ja yläkerrassa sama suunta. Myös katot menevät näin, valintaperusteena oli, että ehdottomasti samaan suuntaan kuin lattiat. :)

  VastaaPoista
 3. Moi,

  Meillä menee lähes vastaavassa Rauhalassa lankkuparketti sivu suunnassa. Katossa ei ole paneelia, mutta laittaisin ne myös samoin päin : )

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteista! Kannustalo on Harri ja Nora teidän kanssa samoilla linjoilla. Ja niin lähes koko muu maailma. Mutta jostain kumman syystä ollaan miehen kanssa molemmat ajateltu, että lattia ja katto kulkee sivusuunnassa. Tästä ei olla puhuttu kuin vasta viikko sitten ensimmäistä kertaa, kun mies kysäisi, että miten päin minun mielestäni katon ja lattian kuuluisi kulkea. Se oli minusta päivänselvä juttu. Niin oli mieskin ajatellut. Siis on ainakin yksi asia, josta olemme liikuttavan yksimielisiä ;)

  En osaa perustella, miksi sen noin miellän. Ehkä tämä on joku alitajuinen feng shui-juttu tms. Mies on sitä mieltä, että lattian kuuluu kulkea takan edessä sivusuunnassa eikä takkaa kohti.

  Pieleen tämä ei kai voi mennä. Kiitos Leena vahvistuksesta :)

  VastaaPoista
 5. Mä olen tänään pohdiskellut tätä asiaa. Itsekin automaattisesti ajattelin, että lattia tulisi ilman muuta menemään meillä olkkarissa sivusuunnassa (etenkin jos kyseessä on pitkä lankuparketti). Toisaalta katto olisi rauhallisempi toisin päin, ei tulisi niin montaa saumakohtaa (me otettiin Ainola mdf katto). Olen vieläkin kovasti viehättynyt siitä sun yhdestä kuvasta, jossa lattia meni toisin päin keittiössä - mutta sittenhän katto ja lattia menisivät siellä eri suuntiin, eihän se käy päinsä.. hmmm. Odotan innolla kuvia teidän ratkaisusta ;) Mä taidan vielä pyöritellä näitä tuhat kertaa.

  VastaaPoista
 6. Niinpä, makuasia tämä(kin) on. :)
  Sellainen nyt tuli mieleen, että jos teille tulee paneelikatto sivusuuntaan, niin siihen tullee sitten enemmän jatkoksia kuin toisinpäin laitettaessa. Tai riippuuhan sekin huonejaosta, mutta meillä esim. kodari ja olohuone on niin pitkiä tiloja, että jatkoja olisi kyllä tullut. Nyt ollaan saatu kaikki katot ilman jatkoja, paitsi porraskäytävän kohdalla taitaa olla parissa kohtaa.

  VastaaPoista
 7. Tää oli mielenkiintoista lukea. JOtenkin olen antanut itselleni kanssa kaikkien hokea tuota sääntöä että laminaatin pitää mennä valon suuntaisesti. En ole kuitenkaan ihan vakuuttunut onko se sitten parhaan näköinen meillä niin..ja teillähän asia on jo selvä kun olette miehen kanssa samoilla linjoilla :)

  Laittakaahan lattiat ja katot pian ja sitten kuvia paljon tänne, kiitos :)

  VastaaPoista
 8. Joo, Nora, tuo on totta, että jatkoksia tulee. Toisin päin ei tule.

  Tuo valon suuntakin on jännä juttu... Kun tuossa tilassa on ikkunoita joka suunnassa, niin kai se valokin kulkee joka suunnassa. Tai ainakaan sääntö ei ole kovin ikkunallisessa tilassa niin selvä kuin vähemmän ikkunallisessa.

  VastaaPoista
 9. Voin vain sanoa kuinka tyytyväinen olenkaan, että pääsen seuraamaan teidän projektia täältä!! Ehänmä ole osannut edes ajatella mitään "jatkoksia" tai miten päin lattian pitää mennä =D Ja kun te meette vielä sopivasti edellä tämä kaikki on äärimmäisen arvokasta tietoa meille, kiitos!!

  VastaaPoista
 10. niin tuota minäkin pohdin, että kuinkas kun ikkunoita on monella sivulla. Sitten jotenkin ajattelin että ehkäpä valon suunta olisi se mistä eniten valoa tulee..eli etelä ikkunat meillä. En muista miten päin talonne on ilmansuuntiin nähden, mutta jos kuten kuvassa niin aamuaurinko on keittiössä ja muuten päivän auringonvalo tulee olohuoneen ikkunoista. Niin tai näin, jotenkin takan edessä sivusuuntaan kulkeva laminaatti/parketti kuulostaa minustakin kauniimmalta. Viis valojen suunnista :)

  VastaaPoista
 11. T, olin menossa katsomaan, mitä teidän projektille kuuluu, mutta en päässytkään kurkkaamaan. Ja arvannet, että pakahdun uteliaisuudesta ;) Jos näet tämän viestin ja pääsen mukaan, laita viestiä sari@ompelunihanuus.fi

  VastaaPoista
 12. Onpa hauskaa, tulin juuri katsomaan sähköpostiosoitettasi, että voisin kutsun laittaa. Yritin laittaa blogin niin että minulle voisi laittaa meilitse pyynnön jos haluaa lukijaksi..vaan enpä osannut.
  Mutta laita meiliä jos kutsu ei tullut: talorannalla @ gmail.com (välit pois).

  VastaaPoista
 13. Hei, ihanaa, että löysin Blogisi, meillä on nyt juuri tuo ongelma siitä, miten päin kattopaneelit ja lattialankut laitetaan ja laitetaanko ne samansuuntaisesti?

  Eli mikä on lopputulos siitä miten pin ne kuuluu mennä, ikkunasta ovelle eli valon suuntaan vai ovelta ovelle? meillä on ikkuna eri huoneissa eri seinällä, joten jos valon suuntaan, niin silloin ne menevät eri huoneissa erinpäin niinkö? Mieheni sanoi, että hän ei viitsisi saivarrella tämän kanssa vaan laittaisi miten päin nyt nopeiten asennus käy, mutta minä en halua noin isoa ratkaisua tehdä summamutikassa.

  Anneli

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.