maanantai 14. kesäkuuta 2010

Lattiat valittu!

Ehkäpä muistatte lattiapohdintoja mm. täältä.
NOH. Tietenkään emme voineet enää saada lankkulattiaa. Se olisi pitänyt päättää noin vuosi sitten. Tai jotain. Joka tapauksessa se ei ollut mitenkään enää mahdollista (tai se ei onnistuisi ainakaan kovin helposti). Pienen masennuksen jälkeen aloimme kahlata läpi parketti- ja laminaattitarjontaa. Alakertaan parketti ja yläkertaan laminaatti, kustannussyistä. Lattian sävy ei saanut taittua punaiseen eikä kovin keltaiseenkaan. Ja sen piti olla mahdollisimman lähellä tuota edellä mainittua ihannekuvaa. Aika pian päädyimme kotimaiseen Timberwiseen. Sieltä löytyi parikin hyvää vaihtoehtoa. Päädyimme tähän Tammi Rustic -öljyvahattuun versioon:Ja se laminaatti... Mies tilasi Novafloorilta pari näytettä, joista toinen näytti hyvältä (tammi natur 1-sauva). Se näytti niin hyvältä - jopa samalta, kuin parketti. Tuossa yllä olevassa kuvassa ne ovat päällekkäin. Hetki mietittiin, laitetaanko alakertaankin laminaatti. Se olisi 5 kertaa halvempi, kestävämpi ja käytännöllisempi. Toki tuntu ei olisi ihan sama, mutta silti... aika vahvat järkiargumentit laminaatin puolesta. Päätettiin kuitenkin alakertaan laittaa parketti. Ja päätöksellä ei ole mitään järkiperusteita.

Viikonloppuna kannettiin takka sisälle! Se muurataan tällä viikolla.

Jotenkin tuo takka ei näytä ollenkaan viehättävältä ;)

Alhaalla kuva saunasta.
Siinäkin on miljoona ja yksi pulmaa vielä ratkaistavana.
Alkaen seinien ja katon paneloinnista. Kuusta vai tervaleppää? Haluamme melko tumman (mustan?) saunan ja mietin tuon tervalepän sävyttämisen onnistumista.


Saunan ja kylpyhuoneen väliin tulee lasiovi ja lasiseinä -yhdistelmä.
Ja voi että tuo kosteuseriste on hyvän värinen!

Kylpyhuoneessa on siis paikka joko kahdelle suihkulle tai suihkulle ja suihku-kylpyamme-yhdistelmälle.

Tämä johtoviidakko on jotensakin järkyttävä. Meille ei edes tule mitenkään erityisen sähköistetty huusholli, mutta silti tuota johtoa ON.


Käydäänpä yläkerrassa. Miehet on tehneet sinne aika mukavat portaat. Näitä pitkin kannettiin parisenkymmentä kipsilevyä sunnuntaina...


Yläkerrassa ovat väliseinät paikoillaan ja melkein levytettykin. Tätä huonetta, joka on yläkerran parvekkeen edessä, odotan eniten. Siitä tulee askarteluhuone. Miten lattea nimi!

Askarteluhuoneeseen tulee iso pöytä keskelle huonetta. Säilytystilaa ja piironki sivuseinille.

Tässä on näkymä meidän makuuhuoneen ikkunastamme. Tätä emme tule ihailemaan, koska sänky tulee tämän ikkunan kohdalle.

Ja sitten vähän inhorealismia. Tämä on oikeastaan ainoa romukasa-kohta tontilla. Pressujen alla on kipsilevyjä ja tuulensuojalevyjä, jotka jäivät yli. Metallit tulee JOKU toivottavasti hakemaan. Muovit on suunnilleen lajiteltu ja viety muovinkeräykseen. Ja sitten tuo iso siirtolava täynnä kaikenkarvaista sekajätettä :/ Kaivinkone ehtii ensi viikolla tasoittamaan savivuoret takapihalta ja siihen mennessä tontin pitäisi olla aika lailla puti puts.

Tässä vielä kuva talosta. Maa tulee nousemaan niin, ettei ehkä tule kuin yksi porrasaskelma.

8 kommenttia:

 1. Ihanat maisemat teillä(kin). :)
  Uskon, että parketti oli hyvä valinta alakertaan. Laminaatti on aina kuitenkin vähän... muovinen. Parkettiin jää elämisen jäljet kauniimmin, laminaatti kun menee rikki, sitä ei niin vain paikatakaan. Meilläkin on Timberwisen lattia.
  Sähköjohtojen määrä on aivan kauhistuttava, mutta kummasti mies on ne kaikki saanut sinne sähkökeskuksen sisään päättymään. :)
  Teidän talo on niin kaunis ja valmiinnäköinen ulkoa, toisin kuin meillä, huoh. Roskakasat varsin tutunnäköisiä...

  VastaaPoista
 2. Kauniit on tosiaan maisemat!! Parketista sen verran että hyvä on valinta, meillä oli edellisessä kodissa Timberwaisin lattia ja juuri tuo kuosi ja siitä pidettiin ja varsinkin kun muistaa pitää siitä hyvää huolta niin kestää ja paranee vanhetessaan, jos näin voi sanoa :)

  VastaaPoista
 3. Selvästi hyvä valinta, kun muutkin ovat Timberwiseen päätyneet =)
  Nora: olen satavarma, etteivät nuo johdot mahdu sähkökaappiin. Toivottavasti olen väärässä... ;) Talo on kyllä tosi valmis, tämä on se hyvä puoli siinä, että neljä miestä on töissä. Huono puoli onkin sitten ne kustannukset...

  VastaaPoista
 4. Voi että miten ihanalta talo näyttää ulkoa(kin) meillä ulkotöitä ei olla tehty yhtään ja kun katsoo teidän taloa ero on aika huisi.
  Kivat lattiat olet valinnut :). Minusta tuo Novafloorin laminaatti ei ollut niin muovinen, kuin monet muut.
  Odotan innolla millainen askarteluhuone sinulle tulee. Millaiset värit sinne tulee? Olen itse omastani (eikun omastamme) niiiiin iloinen. Suunnittelin jo ties mitä askartelu kekkereitä sinne...vaikka tiedän että se tulee olemaan laatikkohelvetti aika pitkään.

  ja hei miksei kukaan tehnyt meille tuollaisia portaita, joita meikäläinenkin olisi uskaltanut kivuta yläkertaan. No onneksi ne oikeat portaat tulee muutaman viikonpäästä ja pääsen yläkertaan henk.koht.

  Tsemppiä ja ihania kesäpäiviä sinne! Ai vielä, meillä muutto on kanssa pakko olla ennen koulunalkua... joten saattaapi olla todella sama aikataulu muuton kanssa kun teillä. Meillä on anoppilassa yöpymismahdollisuus -jos talo ei valmistukaan muuttokuntoon ajoissa. Mutta mieluummin muutan keskeneräiseen omaan kotiin vauvan kanssa kun toisten nurkkiin. Vaikka anoppi loistotyyppi onkin :).

  VastaaPoista
 5. Välillä on syytä kuunnella omaa ääntään. Meillekkin on sanottua että esim. laminaatti lattia on kylmä ja liukas, mutta kyllä me nyt oma pää pidetään. Kaiken järkeily on muutenkin liian yli arvostettua..;D

  VastaaPoista
 6. T: olen samaa mieltä, tuo Novafloor on todella yllättävän aidon tuntuinen, ei sellainen normi-muovinen. Askarteluhuoneen väritys on mysteeri vielä itsellekin, mutta eiköhän se sieltä tule, kun vähän "potkii". Jotenkin kummallisesti nämä asiat ovat loksahdelleet sitä mukaa kun on pakko päättää =o Btw. meilläkin on anoppila ja kesäasunto varalla, jos ei elokuussa päästäkään vielä kotiin. Elokuussa se kuitenkin valmistuu. Varmasti ;)
  Kissankulma: asiaa joka sana ;)

  VastaaPoista
 7. Hei!!

  itsellä myös lattiat mietinnässä...taidetaan kallistua alakertaan vinyylilankku, yläkertaan ehkä parketti,tai vinyyli...
  monet monet ovat harmitelleet laminaatin laittamista yläkertaan, kuuluu tosi kova kopina ja meteli alakertaan, kaikesta lasten leikeistä...

  VastaaPoista
 8. Kauniit lattiat olette valinneet ja kyllä se takkakin alkaa kivalta näyttään kun se on koottu. Kaunis talo tulee teille :) (ihailen niiiin tuota Rauhalaa kuistilla varustettuna)huoh....

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.