sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Kaakelit hankittu!

Kaakelien hankinta on ollut kuukauden verran tapetilla. Ollaan tehty tehoiskuja ko. liikkeisiin ja kateltu joskus jotain puolihuolimattomasti ohimennen... Mitään ehdottoman haluttavaa ei meinannut löytyä. Sitten kun löytyi Kaakelikeskukselta kylppärin laatta, joka tiedettiin haluavamme, sitä ei sitten ollutkaan maassa. Toisaalta se oli hyvä asia. Kälyni muistutti, että käymmehän Laitilla katsastamassa valikoimat. Sieltä tekee monesti todella hyviä löytöjä - todella edullisesti. Oli kyllä käymisen arvoinen paikka! Voin kertoa, että esillepanoihin ei oltu panostettu pätkääkään, mutta palvelu pelasi ja hinnat olivat kohdallaan. Esim. kyseisen Kaakelikeskuksen laatan, joka oli hinnaltaan 28,50 e/neliö, saimme hintaan 16,50 e/neliö.

Tässä ensiksi kuitenkin kuistin lattialaatta 20x20cm, joka löytyi samaisesta liikkeestä. Väri harmaanmustavalkoinen, hinta 7,90 e/neliö.Ja tässä kylppärin (ja pukuhuoneen ja pukuhuoneen vessan) laatat, Kaakelikeskuksen Appia Branco ja Appia Marron 20x40cm. Valkoinen on samanlainen "viiruinen" kuin tuo ruskea. Nämä tulevat eri seinille, valkoisessa valkoinen saumauslaasti ja ruskeassa ruskea.


Tämä ruskea lattialaatta 10x10cm on luonnossa tummempi kuin tässä kuvassa. Tämä tulee siis lattialaataksi niihin tiloihin (+sauna), mihin yllä olevat laatat.


Tämä vessan lattialaatta on ehdoton lempparini! Sinivalkoinen oktagon -laatta 7x7cm (10x10 oli loppunut)! Tämä tulee sekä ylä- että alakerran vessan lattioihin.


Vessan lattioiden kaveriksi tulee tämä 20x20cm kiiltävä valkoinen "aalto"laatta. Tämä on hieman eläväpintainen, mutta melko sileä. Tällä ei tule koko seinät, vaan puoliväliin, jonka päälle lista ja sen yläpuolelle... niin mitä? Tapetti tai maali?


Näiden lisäksi on päätetty jo paljon muutakin. Ja ideoita kypsytellään. Koetanpa ehtiä niistä pian kertoa!

Tänään vedettiin sähköjä ja siivottiin sisällä ja pihalla. Ensi viikolla pitäisi tapahtua alakerran lattioiden hionta ja yläkerran väliseinien levytys.

Ja tänään irtisanoin vuokrasopimuksen päättymään heinäkuun loppuun! :)

10 kommenttia:

 1. Hiphei, sieltä se muuttopäivä pikkuhiljaa lähestyy. :)
  Nättejä laattoja olette valinneet. Erityisesti tykkäsin kuistin laatasta, se olisi sopinyt hyvin meillekin.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo oktagon -laatta, jään odottelemaan kuvia valmiista tiloista.
  Tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
 3. Onko teilläkin muutto jo noin lähellä??!! Meidän pitäisi siis muuttaa samoihin aikoihin :). Tosin oma vuokrasopimuksemme on elokuun loppuun asti, ihan kaiken varalta..

  Tuo saunan laatta näyttää aika samanlaiselta kuin meillä yläkerran kylppäriin tuleva (Lab Garnity Field). Se on minusta aivan ihana.

  VastaaPoista
 4. Nora: Olin ajatellut mielessäni jotain ruskeaa, mutta epäilen, että tuo on jopa parempi sävymaailmaamme ajatelle. Ja siis toi hinta! =o
  Susu: Tuo oli se juttu, jonka romanttinen minäni vaati :) Vielä tosiaan hieman hämärän peitossa, mitä yläosan seiniin tulee... Miehen idea oli nuo laatat vessan seiniin - ovat kuulemma hygieenisemmät kuin paneeli... No, ovathan ne. Täytyy nyt vain keksiä, miten tuo "pehmeyttä" tilaan.
  T: Hieman kyllä itseäkin epäilyttää ;) Pitkään mietimme myös elokuun loppua, mutta tyttären koulu alkaa jo elokuussa ja tavarat saa joka tapauksessa jo vietyä heinäkuussa uuteen kotiin. Meillä on pari varapaikkaa, jossa nukkua, ellei huusholli ole vielä siinä kuosissa, että sinne voi muuttaa.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä rakentamisen loppumetreille! :)

  Eksyin blogiisi, koska olemme itsekin miettineet kannustalojen rauhalan rakentamista. Meilläkin kyseessä olisi sama malli ja siihen maalämpö. Olisi mielenkiintoista lukea tarkempia kustannuksia mitä talon rakennus on tuonut tullessaan ja tietenkin loppusumma mitä talo on tullut maksamaan.

  Mielenkiinnolla jään odottamaan sisäkuvia valmiista talosta! :)

  Aurinkoista kesää koko perheellesi!

  VastaaPoista
 6. Hei Johanna!
  Ensinnäkin kiitos tsempeistä!
  Tarkempia kustannuksia olisin itsekin aikanaan kaivannut - saapa nähdä hirviänkö kustannuksia julkistaa... Katsotaan nyt, mihin tässä päädytään. Parin kuukauden päästä ollaan jo aika paljon viisaampia.
  Tervetuloa seuraamaan! :)

  VastaaPoista
 7. Ooh, kohta se on jo valmis!!! Ihanat laatat olet valinnut, erityisesti se "viituinen" laatta, sillä samaa olen itsekin suunnitellut!! Osui silmääni jo aikaa sitten kaupassa ja se pinta oli musta aivan ihana =D tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Jemina! Laatoitus on alkanut ja olen tosi tyytyväinen tuohon kylppärin laattaan, se on raikas tummanakin ja "sopivan moderni".

  VastaaPoista
 9. Meilläkin tulee samanlaiset seinälaatat kylpyhuoneeseen kuin teillä. Ainoastaan minä valitsin sen mustan tehosteseinäksi.

  VastaaPoista
 10. Ihan mielenkiinnosta, onko ikkunoiden ovien kohdalta saumat kupruillu ajanmyötä kun yhdessä kuvassa ainakin on hieman kipsilevyn valmistajien ohjeiden vastaisesti levytetty eli sauma ei saisi olla ikkunan/oven karmien myötäisesti?

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.