tiistai 17. elokuuta 2010

Yläkerran aula ennen ja jälkeen

Ei ole ehtinyt edes talo valmistua, kun meillä jo voi tehdä sarjaa "ennen ja jälkeen". Kysymys on yläkerran aulasta, johon en alunperin keksinyt mitään väriä. Joten päätin, että laitetaan valkoisella - Tikkurilan Kinos L503. Tulos oli... kova ja valju, joskin valoisa:


Mutta ennen kaikkea aiemmin valkoisilta näyttäneet ikkunankarmit ja ovet olivatkin äkkiä keltaiset. 

Maalari oli kanssani samaa mieltä, että "siihen silimä pökkää", vaikka myös nopeaa tottuukin. Siispä pari päivää mietittyäni tulin tulokseen, että väri vaihtuu vielä kun se ennen listojen laittoa on kuitenkin suht. helppoa. Hanniksen blogissa samaan aikaan kyseltiin hyvää seinän väriä ja siitä sain idean. Väri ei kuitenkaan käynyt meille, kun yksi aulan seinistä menee alas asti portaikon kohdalla ja värin piti sopia siten alakerran aulan tapettiin. Mutta samaa Tikkurilan X-sarjaa tämäkin väri on, väri on harmaa X486. NYT sitä ei enää tarvitse maalata! 

Oven kahvoiksi eli välioven painikkeiksi tai vielä vaikeammin pintaheloiksi (voi elämä!) päädyttiin ottamaan Matti-oviin suunnitellut. Vaikka meillä oli muitakin ehdokkaita, niin olen tyytyväinen, että päädyttiin näihin. Ovat mielestäni hyvän näköiset ja toivottavasti myös aikaa ja elämää kestävät. Enpä tiedä, olemmeko ainoita, joiden lapset eivät varmaankaan koskaan halua muuttaa "tontille"?

Siellä on ilmeisesti vietetty ihan liikaa aikaa. Ainakin meillä sanat "tontille meno" aiheuttavat valitusten tulvan ja vastalauseiden ryöpyn yhdistettynä kitinään, narinaan ja kiukutteluun. 
Siksipä onkin viisasta yrittää jaksaa olla luova ja ovela. Sana "tontti" on meillä muutettu sanaksi "eväsretki". Ja tänään saatiin siivoiltua pari tuntia sillä, että paistettiin makkaraa.


Voi kun oli hyvää! Myös aikuisten mielestä.

10 kommenttia:

 1. Jännä juttu miten sama tila muuttuu toisen näköiseksi pienillä asioilla. Uusi maali on hyvä. Meillä käytettiin aulassa(kin) maalarinvalkoista, se ei riitele listojen kanssa. Ja hauska, teillä on sisäikkunat asennettu selvästi irti ovista, me taas laitettiin ihan ovien viereen. :)
  Lapset ja raksa ei ole mikään ihanneyhdistelmä... Onneksi kohta pääsette muuttamaan.

  VastaaPoista
 2. Heipä hei, se valmistuu, valmistuu ja kohta on valmis:) Erittäin hyvän seinävärin olet valinnut !! Noista painikkeista, ne on vahvat ja erittäin hyvät käyttää ja vielä silmällekin todella tyylikkäät ;) sattuu löytymään myös tämän talon ovista :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis väri! Ehdottomasti parempi kuin aiempi valkoinen. Täytyy itsekin alkaa tarkistaa värivalintoja ;D Mistä teille tuli noi sisäikkunat?

  VastaaPoista
 4. Hei, blogiisi tutustumassa..
  Teille on tulossa ihana koti, kauniita tapettivalintoja! Tuo harmaa-maalisävy on myöskin kaunis. Mukavaa sunnuntaita sinulle :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne!
  Nora: teillä on kyllä tosi upeasti ikkunat heti ovien vieressä!
  Anne: onko varmasti kohta valmis? ;) Nyt on nimittäin vaihe, että usko tuohon on koetuksella...
  Mari: sisäikkunat tulivat Kannustalon paketissa.
  Katariina: Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Sari; on varmasti !!! Tiedätkö poikani ja miniäni sanoivat n. 1 kk ennen muuttoa " tämä ei valmistu koskaan " ja siitä kolmisen viikkoa oli koti valmis. Se vain tuntuu nyt niin hitaalta kun on listoitus vaihe, tai näin ainakin meillä tuntui. Pientä ja siperrystä, vähän päivässä mutta paljon viikossa !! Tulen kuukauden kuluttua tiedustelemaan uudestaan missä mennään :) Jaksa, jaksa...

  VastaaPoista
 7. Anne, tuo oli kyllä mahdottoman lupaavan kuuloista! =D

  VastaaPoista
 8. Täällä taas kyselen.. Noista ovenkahvoista, te ette ottaneetkaan niitä Kannustalojen kautta. Osaatko sanoa olivatko minkä hintaiset talopakettiin kuuluviin kahvoihin verrattuna? Me otimme ovet ja kahvat lonkalta vaan pakettiin ja nyt jälkeenpäin olen alkanut miettiä oliko järkevä valinta. En edes muista kunnolla miltä näyttävät. Kai ne vois vielä paketista ottaa poiskin.

  VastaaPoista
 9. Onneli: meille ei mielestäni edes tarjottu kahvoja paketissa??? Oltaisiin ne kyllä varmaan sokkona sitä kautta otettu... Kahvoja oli 9 kpl normaaleja ja 3 kpl vessamalleja ja maksoivat rahteineen 540e.

  VastaaPoista
 10. Hei!
  Luin läpi sinun blogia, olipa hauska vertailla! Rakennamme nimittäin myöskin parhaillaan Rauhalan tapaista taloa, mutta talo rakennetaan kokonaan paikalla. Suunnittelun lähtökohtana oli Rauhala 195. Rakennamme myöskin maaseudulle, tänne Uudellemaalle.

  Tervetuloa vilkaisemaan:
  heimerakennetaan.blogspot.com

  Terv. toinen rakentaja-bloggaaja :-)

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.