sunnuntai 29. elokuuta 2010

Voihan Härmä Air!

Pientä jupinaa tähän väliin etteivät mene liian "helluuseksi" nämä blogikirjoitukset.
Noheva takkamyyjämme Seinäjoen Tulikivicenterissä myi meille takan evästettynä sivulauseenomaisella puolihuolimattomalla kysymyksellä "päältä vai sivulta liitos"? Siis hormiliitos. Piirustuksiin oli piirretty päältä ja oltiin siihen kovin tyytyväisiä, kun se vie vähemmän tilaakin. 
Siis päältäliitos kiitos.
Saatiin takkamyyjältä tarjouskin. Vaihtoehtoina lecaharkoista muurattu (painava, mutta olisi nippanappa onnistunut meidän huonekorkeuksilla, toki työläs/aikaavievä tehdä) ja sitten toisena vaihtoehtona simsalabim tosi näppärä (tosin kallis, mutta AH, NIIN HELPPO asentaa!) valmishormi Schiedel tai Härmä Air.

Takkamyyjä ei vaivautunut sen vertaa asiaamme ja piirustuksiimme perehtymään, että olisi huomannut että Schiedel ei meille sovi, kun me tarvitsemme hormiimme kulman. Ja Schiedelillä tätä mahdollisuutta ei ole. Ikään kuin takkamyyjä ei tiennyt, että hänen myymästään takasta lähtee hormi keskeltä eikä takaa...

Tämähän ei ole toki ainakaan meidän kokemuksiimme pohjautuen mitään uutta, että asiakkaan pitää tietää tuotteesta ja ylipäätään mistä tahansa käsillä olevasta asiasta enemmän kuin myyjä tai ko. "asiantuntija". 

Tämä hormin liitoskohta-asia siis selvisi meille, kun takka oli muurattu... Onneksi emme olleet ehtineet/jaksaneet perehtyä tähän asiaan ennemmin ja tilanneet hormia valmiiksi.

Vaihtoehtoja ei hirmuisasti siinä vaiheessa ollut. Ja uunimestarimme suositteli Härmä Airia: "helppo ja nopea asentaa"... Ja toki kotimaisuus meitä viehätti, mielellämme kannatamme kotimaista! Ensinnäkin toimitus myöhästyi kolme viikkoa! (Jep, heinäkuu ja kesälomat ne yllättävät joka vuosi kokemattomat työntekijät ja raukat yrittäjäparat.) Sen jälkeen hormimme matkasi tuosta 50 km:n päästä Tampereelle eli 300 km sinne ja 300 km takaisin meille kyselyjen jälkeen. No olihan lähetys sitten tietenkin huonosti pakattu, tavarat kolajivat pahvilaatikossa. Ja olihan siinä pientä sanomista SEKÄ työn jäljessä ETTÄ pinnassa. Pintanaarmut saatiin suht. hyvin hinkattua pois, kun ei kerta kaikkiaan jaksettu ruveta siitä asiasta valittamaan. Hormi on suoralta osaltaan yläkerrassa tosi kaunis, mutta nuo kaksi taitosta... noh, katsokaa itse:
Ei mikään muotoilukaunotar! Vai mitä? Lisäksi nuo kulmat ovat todella tökerösti ja huonosti tehty. 
Osoitus siitä, että Suomalaisen Työn Laatu ei todellakaan aina tarkoita juuri mitään!
Tältä hormi näyttää olkkariin päin, ihan siedettävää. Sivuilta vain niin rumat! 

Ja sitten se helppo ja nopea asennus... Kaksi miestä asensi hormia kaksi päivää. Sen jälkeen luettiin asennusohjeet. Tai siis mies luki. Ammattilaisethan eivät lue käyttöohjeita. Kävi ilmi, että hormin ympärille olisi pitänyt kiertää kaksi kierrosta palovillaa. Oli kierretty vain yksi. Sitten painettiin "Undo"-näppäintä ja purettiin se mitä juuri oli valmiiksi tehty olkkari katon paneelauksesta lähtien. Kaksi miestä teki yhden päivän hommia että saatiin toinen kierros palovillaa ja talon väki mielenrauhan. 

Seuraavaan taloomme - jota ei tule - muurataan ensimmäisenä tiilistä hormi ja piippu. Aamen.

14 kommenttia:

 1. Ikäviä takaiskuja. Voimia teille loppurutistukseen.

  VastaaPoista
 2. Oh, onpas sättäämistä! Mutta onneksi takka on niin komia, että ei hormin kauneusvirheitä taatusti huomaa! Eiks oo terapeuttista, kun saa blogissa marmattaa:)?

  VastaaPoista
 3. AUTS ! Anteeksi hieman jopa naurattaa täällä :), ei tosiaan naurunasia, mutta kerroit sen niin hienosti ja elävästi ! Tästäkin selvitään ja tosiaan siihen toiseen taloon sitten muurttu piippu ;) ja ehkä jopa Kannuskoti ?

  VastaaPoista
 4. Ihana talo teillä, löysin tänne sattumalta :)
  Heh meilläkin on monta kertaa todettu mitä seuraavaan taloon tulee ja ei tule.. Ei ole vaan tämä ensimmäinenkään vielä valmis!

  VastaaPoista
 5. Kiitti Johanna!
  Kirsikka: kiitos :) Tää blogin pitäminen on kyllä ollut paras raksapäätös!
  Anne: jep, näitä on toki ollut ja tulee muitakin, tämän kaltaisia "mokia". Mutta odotappas, kun pääsen kohta mussuttamaan Kannustalon "palvelusta"... Mrrr...
  Suvimarja: kiitos! Ja tsemppiä teillekin!

  VastaaPoista
 6. Hei,ikävä kuulla, että teillä on tuollaisia vastoinkäymisiä. Me rakennamme myös Rauhalaa. Meille tuli Härmä Air, emmekä oneksi törmänneet tuollaisiin ongelmiin. Minua kiinnostaa minkälaisia ongelmia teillä on ollut Kannustalon palvelusta?? Täysikuun rakentaja

  VastaaPoista
 7. Ohoh, aina oppii uutta - kiitti taas vinkistä ja sympatiat täältä. Ja mustakin on ollut hyvä päätös että pidät blogia :) Meillä on hormi seinän takana vessassa ilmeisesti yläkerran tilanpuutteen vuoksi, se kai tarkoittaa sit sivulta liitosta. Kaunis tuo teidän hormi yläkerrassa tosiaan, sellaista olen itsekin suunnitellut.

  Erittäin suurella mielenkiinnolla odotan postausta Kannustalojen "palvelusta".

  VastaaPoista
 8. Olen alkukesästä seuraillut blogiasi ja nyt pitkästä aikaa eksyin taas. Onpa paljon tapahtunut! Hyödyllistä varmasti monelle, että jaat tietoa mahdollisista kömmähdyksistä. Itse olen toistaiseksi haudannut talonrakennussuunnitelmat (hirvittää just noi vastoinkäymiset). Tsemppiä! Ja hieno koti teille tulee!

  VastaaPoista
 9. Tulin kurkkimaan...onko tilanne rauhoittunt ja niin mielelläni myös jaan kanssasi kokemukset Kannuskodeista ;) Meillä ensimmäinen kerta ihan ok, mutta nyt sitten x 2 Kannustaloa (poikani ja me) ja kokemukset valitettavasti huonot kummassakin projektissa. Jään kuulolle.

  VastaaPoista
 10. Kiva kun laitatte kommenttia! <3
  Täysikuun rakentaja: tuliko teille kulmia hormiin vai onko teillä suora hormi? Työn jälkeä kritisoin noiden kulmien osalta. Kuten sanottu, niin mielellään kannattaisi mahdollisimman paljon kotimaista ja lähellä tehtyä. Mukava kuulla, että teillä meni ns. "putkeen" heidän kanssaan. ;)
  Marita: toivottavasti en nyt ole liikoja säikytellyt... Me emme paljoakaan aiheeseen etukäteen perehtyneet, eikä meillä kummallakaan ole alasta kokemusta/tietoa/kiinnostustakaan, joten moni asia olisi mennyt enemmällä paneutumisella paremmin. Ehkä? Toisaalta näitä neuvonantajia tällä alalla näkyy olevan, joista yksi sanoo yhtä ja toinen toista. Joten summa summarum: en ole kyllä ihan varma voinko käsi sydämellä suositella rakentamista ainakaan kaltaisillemme "untuvikoille"...
  Anne: uskoisin, että Kannustalo on sairastunut "mammuttitautiin". Eli kun menee tarpeeksi hyvin ja kasvetaan suuremmaksi, unohdetaan perusasia, eli asiakkaan hyvä palvelu. Ollaan niin kaikkivoipaisia, että uskotaan, ettei mikään voi meitä vahingoittaa. Yksi pieni säälittävä asiakas, pyh! Jonossa on lisää...

  VastaaPoista
 11. Meille tuli aivan suora hormi, ei mutkia matkassa joten se kyllä tekee paljon asiaa. Hormin meillä asensi muurari kun oli saanut muurauksen tehtyä. Heidän kauttaan tuli myös nuo hormin osat ja olivat niin hyvin pakattu kyllä.

  VastaaPoista
 12. No eihän tuo nyt ole pahakaan.. Millaiselta oletit kulmakappaleiden sitten näyttävän tulisijan päällä? näkisitpä millaisia räpellyksiä markkinoilla muuten liikkuu. Härmä Air on piippuvalmistajista kuitenkin laadukkain ja parhaimman näköinen (oma mielipiteeni). Olen nimittäin asentanut niitä ja myös muita merkkejä muutamisen kymmentä. Ei nuo kulmat ikinä mitään nättejä ole, mutta eihän valmistajatkaan niitä ikinä näkyviin suosittele.. Että olisitte sahanneet kattotuolit poikki, siirtäneet takkaa tai laittanut piipun esim seinän toiselle puolelle niin ei olisi ollut noin esillä. Eikä normaalin piipun asennukseen saa kulumaan kuin sen 2-5 tuntia, mutta ilmeisesti teillä oli harvinaisen hankala kohde kysymyksessä?

  VastaaPoista
 13. Härmä airia en myöskään suosittele ollenkaan, huonoa jälkeä, huono tavaroiden toimitus, huono palvelu. Kertakaikkisen SURKEA!!

  VastaaPoista
 14. Itse väänsin samaisen asian kanssa kättä ja tulin kylläkin siihen tulokseen että kysymyksessä on enemmänkin suunnitteluvirhe - jo ihan alkujaan talopakettisuunnittelusta. Pitäisihän sielä ottaa tulevat tulisijat huomioon, niin että savuhormit kulkevat suoraan. Olisi ollut hauska nähdä, miten tässä tilanteessa tiili tai harkkohormit olisivat taipuneet.

  Itse ratkaisin ongelman sillä että samanlainen kulma käännettiin vasta välipohjan kohdassa, jolloin sivuttais-siirtoa ei edes huomaa. Tämä tietenkin vaati hieman tarkempaa mittatietoa ja asennuksessa erityishuomiota lisäeristyksessä, mutta Härmä Air hoiti tämän kyllä mallikkaasti kun kerroin heille mistä on kysymys.

  Mutta summa summarum, itse katson enemmänkin asian olevan suunnitelun ja asennustaidon puutetta kun itse valmistajan vika - tuskin Härmä Air:kaan on suunnitellut kulmaratkaisujaan jokaiseen kohteeseen käytettäväksi, vaan enemmänkin tämän tyyppisten ongelmien välttämättömäksi pakoksi. On myös hauskaa että että soimaat Härmä Airia siitä että toimituksesi on mennyt tampereelle ja sitä kautta tullut vasta teille - eikös ne ole rahtiliikkeen osaamattomuutta.

  Minulla on ainakin kyseisestä toimijasta erinomainen kuva, tsemppiä vaan.

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.