torstai 9. syyskuuta 2010

Onko Kannustalo menossa konkurssiin vai ovatko he vain ylpistyneet?

Nämä kaksi vaihtoehtoa tulevat mieleen, kun miettii, minkälaista "palvelua", suorastaan kohtelua, olemme saaneet selvästä virheestä, minkä Kannustalo on tehnyt. Tässä siis tarina, josta meillä on kiistaa Kannustalon kanssa.

Pitkä ja tuskastuttava tarina menee jotensakin näin (mies on tätä asiaa hoitanut): Olimme pyytäneet Kannustalolta elementtien sähkörasiointien kurkkuputket (putket joita pitkin johdot viedään rasiaan) vedettäväksi elementtien yläpäähän. Kun maaliskuussa elementit asetettiin, oli parin ikkunan kohdalla putket alaspäin yläkerrassa, mutta sitä emme pitäneet sen arvoisena asiana, että kannattaisi ilmoitella tehtaalle; suurin osahan oli kuitenkin niin kuin sähkömiehemme oli toivonut… Tai näin luulimme. 

Toukokuussa, kun yläkerran lattia oli lähes valmis, niin putkia sieltä ylhäältä etsittiin ja useammasta kohtaa niitä ei löytynytkään. Rasiasta putket kyllä lähtivät, joten ei muuta kuin seinälevyä irti ja kaivelemaan. Kurkkuputket sukelsivat elementissä ALASPÄIN villan sisälle, josta päät sitten vapaina löytyivät. Eli ne olivat jääneet elementin sisälle piiloon! Näitä rasiakohtia oli viisi ja lisäksi yhdestä seinästä rasia puuttui kokonaan. Mies soitti heti Kannustalon edustajallemme asiasta ja sieltä annettiin lupa korjata asia omin voimin, koska kuitenkin kohtuullisen pienillä toimenpiteillä putket saa kaivettua… korvausasiat hoituvat kyllä sitten kun kerran heti on soitettu virheestä eikä omin luvin sitä korjattu. Edustaja lupasi olla tehtaalle yhteydessä ja valvojallemme soitettiinkin samana iltapäivänä, että laittaisimme näistä rasioista kuvia, jotta näkevät mitä korjataan. 
Seuraavana päivänä kun kuvat olivat menneet, tuli sitten tehtaalta viesti että putket on asetettu heillä oikein, koska menevän rasiasta alaspäin. Öh, pari pikku juttua: 1) niiden piti olla ylöspäin ja 2) ne olivat piilossa elementin sisällä! 

Koska elementtien alaosat ovat lattian alla piilossa, ei sieltä kuvaa saa, ja Kannustalon mukaan koska emme kuvalla voi todistaa, että putket eivät olleet näkyvillä, ei ole mahdollista että olisi virhettä. 

Elementtipystytyksen teki Kannustalon ryhmä, joka oli suoralla sopimuksella meillä, eli he kyllä tiesivät mitä tekivät ja sanoivat ottaneensa esille kaikki putket, jotka olivat tarjolla. Ikkunoiden alla olleet, jotka olivat esillä, olikin lovettu lattiatasossa kiertävän lankun läpi. Valvojamme oli käynyt tuolloin myös katsomassa ja tarkistamassa, eikä muualla alhaalla putkia nähnyt, muttei osannut epäillä virhettäkään, koska putket oli pyydetty ylöspäin. Kun seinä oli revitty auki, mies kaivoi itse henk. koht. putkien päät esille: ne olivat vapaana villan seassa eivätkä lähelläkään elementin pintaa. 

Tehtaalta soitti edustaja seuraavalla viikolla ja lupasi tulla katsomaan, mutta kysyi vielä miten on korjattu ja mitä rakenteita näkyy… lopulta totesi, että se kiinnostava osa elementistä on piilossa ettei tarvitsekaan tulla paikalle, asia on selvä. Ajattelimme asian olevan ok, korjaamiseenhan oli saatu lupa, eikä nyt sitten tarvitse repiä lattiaa, jotta elementin alareunakin näkyisi.

Sitten alkoikin pitkä hiljaisuus. Kun pariin viikkoon ei kuulunut mitään, lähetettiin postia tehtaalle, valvojamme soitteli ja jätti soittopyyntöjä, kunnes 6 viikon kuluttua saatiin vastaus - sähköpostilla. Totesivat lyhyesti että virhettä ei ole todennettu ja kustannukset kuuluvat meidän itse maksettaviksi. Sanoivat, että mikäli asiakas korjaa virheen, hän myös sen hyväksyy. Eikä virhettä voi todeta, koska korjaus on jo tehty.

Näin toimii Kannustalon väki. Mies yritti saada puhelimitse ja sähköpostitse vielä selville, että millä lailla olisi pitänyt toimia, jotta virhe olisi oikeaoppisesti todennettu, mutta noin naurettavaan kysymykseen he eivät ole alentuneet vastaamaan. Myöskään siihen ei vastausta saatu, että miksi he antoivat luvan korjata ja olivat tulossa katsomaan vasta seuraavalla viikolla kun kaikki oli jo korjattu. Talopaketin sopimuksessa lukee, että pienet korjaukset voi sopia puhelimitse ja tehdä, jos talotehtaan edustaja antaa luvan. Asiasta on postiteltu toimitusjohtajaa myöten, mutta vastaus ei muutu. Kustannuksia syntyi noin tuhannen euron luokkaa joten ei kokonaisprojektissa mikään maata kaatava summa, mutta jo periaatteesta tätä ei niellä! Teemme valituksen Kuluttajariitalautakuntaan. Sen etenemisestä sitten myöhemmin lisää. 

Huoh! Niin Turhaa. Niin Typerää. Kaikkien osapuolten ajanhaaskausta. 

34 kommenttia:

 1. Hei-
  hienoa että kerroit...meillä puuttui aivan samalla lailla eli putkien päät olivat seinien sisällä jotka kaivoimme itse esille - ei kuulema kuulu olla näkyvillä tai pinnassa, mutta miksi ne pyydetää merkitsemään sähkökuviin ja tehtaalle toimittamaan. Sähkömiehemme sanoi että kaikilla työmailla ja talotehtailla joissa hän on ollut työssä on putket tuotu elementistä ulos, näin ollen jouduimme pitkällä poralla rikkomaan ulkoseinän ja kaivelemaan sieltä putken päät esille. Kaiken lisäksi juuri tuo kertomasi asenne heille on erittäin kummaksuttava. Meillä edustaja muös sitä mieltä että kuuluivat olla pinnassa eikä pinnan alla mutta tehdas erimieltä !i!! Mutta mehän voimme äänestää jaloillamme kuten TEEMMEKIN ja luulen että myös te ! ja monta muuta perhettä tiedän tekevän samoin. Virheitä sattuu mutta pääasia että asioista voitaisiin sopia olisi kaikkien etu, ilman kolmatta osapuolta. Otsikkosi on erittäin ajankohtainen !!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kyllä nyt niin järkyttävälle ettei tosi. Podituttaa kovasti miksi toimivat näin, sillä tietääkseni Kannustalo on yksi kalleimmista puutalo elementien valmistaja joten se ei ainakaan voi olla rahasta kiinni. Ei tarvitse kovinkaan monta töppäystä heidänkään enää tehdä niin alkaa homma pissiä kokonaan. Kyllä asiakkaat haluavat kaiken toimivan ja jos näin ei ole he suuntaavat kyllä ihan muille apajille. Peri aatteista on joskus ihan hyvä pitää kiinni. Ei he voi myydä tavaraa ihan erilaisena mitä se on oiekasti. Eikun reklamaatiota kehiin...

  VastaaPoista
 3. Voi taivas! En olis uskonut, että noin voi käydä ja vielä Kannustalojen kanssa. Me mietittiin Jukka-talojen ja Kannustalon välillä. Päädyttiin Jukkaan, kun saimme arkkitehdin meille suunnitteleman talon pakettina heiltä. Tosin, paketti on vasta tulossa, joten saapa nähdä millainen Jukka sitten käytännössä on. ;)

  t. Johanna

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa raivostuttavalta.. Todella inhottava virhe ja sellanen iso asia, joka ärsyttää varmasti pitkään!

  Me ollaan odotettu Jetta-taloilta uutta ulko-ovea ja kahta ikkunaa kohta pari kuukautta.. Alkaa olee pirun kylmä sisällä, kun ei saa kuistin ikkunaa kiinni ollenkaa kun sen karmit ja lukko on täysin säpäleinä!

  Pistää vihaksi kun kukaan ei tiedä mitä on tilattu (pari viikkoo sitten tuli Ovi: ullakon ovi, vaikka piti olla ulko-ovi) missä tilaus on ja milloin se on meillä.

  onkohan kaikilla vähä sellanen tyyli, että kun kaupat vaan saadaan tehtyä niin sitten ei ole väliä miten asiat menee eteenpäin.. Ei meinaan oo varmaan eka eikä toka kerta, kun jollakin on jotain ongelman jonkun talofirman kanssa.. Harmittaa vaan vietävästi!

  VastaaPoista
 5. Harmi tollasesta asiasta riita joka todellakin olisi voitu sopia fiksusti. Unelmani on ollut se, että jos vielä toinen talo rakennetaan niin se olisi Kannustalo mutta taidankin miettiä asiaa uudestaan. Hyvä että kuulee muiden rakentajien kokemuksia. :)

  Toivottavasti asia ratkeaa teidän eduksenne.
  Terv.Siiri

  VastaaPoista
 6. Tosi kurja tilanne teillä! Onneksi ei tuon suurempi summa, mutta ymmärrän kiukun kyllä, ihan periaatteenkin vuoksi olis pitänyt iisisti mennä Kannustalon piikkiin.
  Meillä ei ole ollut juuri mitään ongelmia, kattopaneelien lisätilauksen kanssa vähän nitkuttivat (paketissa niin p--laatua, ettei voinut laittaa kattoon), mutta meidän edustajan kanssa/välityksellä kaikki on kyllä sujunut ok. Niin, ja meillähän siis hajoaa järjestään kaikki ikkunalasit, mut se on ikkunavalmistajan vika ja uudet ikkunat on tulleet ja asennetaan heidän toimestaan syksyn aikana.

  VastaaPoista
 7. Voi ei, ikävä kuulla! Toivottavasti asiaan löytyy ratkaisu.

  Kun aloimme itse suunnittelemaan rakentamista, lähetimme Kannustalojen lähimmälle edustajalle sähköpostia. Aikamme yritimme soittaa ja laitoimmekin vastaamattomuuden kesän piikkiin. Sähköpostiinkaan emme ole saaneet minkäänlaista vastausta joten oli helppo ratkaisu. Nyt odotellaan Kastellin talopaketin saapumista, katsellaan miten sen kanssa käy :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Sari että jaoit! Ok, mokia tosiaan voi tulla, mutta ne pitäisi hoitaa välittömästi, mukisematta, asiallisesti ja pahoittelujen kera. Itse kun peräänkuuluttaa oikeudenmukaisuuden, ammattiylpeyden ja asioiden kunnolla hoitamisen perään niin oikeasti kummastuttaa millainen maailma tällä raksa-puolella näyttää aukeavan.

  Saa nähdä miten meille tulee käymään. Tietenkin haluan edelleen uskoa Kannustaloista annettuun hyvään kuvaan, mutta nämä jutut ovat kyllä saaneet meidät terveesti valppaiksi.

  VastaaPoista
 9. Uskomatonta, että jollain muulla täsmälleen sama ongelma Kannustalon kanssa!!! Yksi syy, miksi Kannustaloon päädyimme, oli se, että meillä on oli tuntuma, että jos jokin asia menee pieleen (niin kuin nyt monesti käy), niin he sen hoitavat tyylikkäästi kuntoon. Niin he varmasti ennen ovat tehneetkin, mutta ilmeisesti menee niin hyvin, ettei asiakkaiden huolet paljon kiinnosta, pääasia, että rahat on saatu. Uusia asiakkaita on jonoksi asti. Vaan miten pitkään? Yleensä loruilla on vähemmän onnellinen loppu, kun leikitään isoa ja mahtavaa, laiskaa ja pulleaa, piittaamatonta.

  Anne: teittekö valitusta? Me tosiaan teemme ja kyllä täytyy myöntää, että muutenkin tämän rakentamisen myötä illuusio Kannustalon ylivertaisesta laadusta on karissut ja jos vielä rakentaisimme, meille todellakin kelpaisi muukin talotehdas! Ei ole nyt mitenkään sellainen tunne, että saimme jotain extralaatua Kannustalo-rakentajina.
  Nora: kattopaneelit tosiaan päätyponttaamattomia ja irvistävät aika ikävän näköisesti. Kynnykset olivat ilman lakkaa! Niitä tässä yksi ilta lakkailin... Jaa, saadaankohan me seuraavaksi odotella ikkunarikkoja (yksi ikkuna oli ilm. laitettu maalimärkänä kiinni ja kun sitä kiskoin auki, lähti alareunasta kunnon siivu mukana...)? Että onhan näitä...
  Johanna: eipä mitään hirmu ruusuisia kokemuksia meilläkään Kannustalon edustajista. Heinäkuussa vuosi sitten soitime yhdelle edustajalle, joka sanoi, että on lomalla, että jos voisimme soittaa elokuussa uudelleen... No ei sitten soiteltu... Soitettiin toiselle edustajalle, joka sentään sopi heti tapaamisen, mutta eipä ole paljon kauppojen lukkoon lyömisen jälkeen ollut meistä kiinnostunut... Ilmeisesti tällä kansakunnalla menee hyvin? Asiakkaita riittää niin että saa köyhimpiä ovelta käännyttää...

  VastaaPoista
 10. No onpas hurjia juttuja! Meillä on onneksi toistaiseksi mennyt Hongan kanssa suht hyvin (*koputtaa puuta*), mitä nyt jotain pientä suunnitteluvaiheessa. Uskon, että kiukuttaa.

  VastaaPoista
 11. Heippa vielä!
  Meillä ei paneelien päätyjen kanssa ole ongelmaa, kun katot tehtiin eri suuntaan kuin teillä eli jatkoksia on vissiin tasan kaksi portaikon korkeimmassa kohdassa. Oli vaan niin reikäistä jne. että ei kertakaikkiaan voinut käyttää. Ja varsinkin, kun vertailukohtana muualta otettu seinäpaneeli, josta ei hukkaa tullut oikeastaan yhtään!
  Kynnyksiä ei laiteta, meille tulee metallilistat. Eipä olis oikein noihin harmaisiin lattioihin sopineet ne ruskeat.
  Jos teillä ei vielä ole hajonnut ikkunoita, välttynette ongelmalta. Meillä ne meni keväällä & kesällä etelänpuolen huoneista, selvästi yhteydessä kuumuuteen. Mut se on siis Tiivin ongelma. Muutenkin ollaan kyllä tyytymättömiä Tiiviin, ei tasan olis meidän valinta, jos vielä talo tehtäis. Ja Viitapuun ulko-ovet on huonot kans.

  VastaaPoista
 12. Kirsikka: tsemppiä Hongan kanssa, ja pidän myös peukkuja, että kaikki menee hyvin! Honka on naapurikunnan firmoja ;)
  Nora: Alakerrassa jatkokset eivät juuri näy (kun teimme oman pään mukaan), mutta yläkerta on hurjan näköistä (aula), kun on tehty niin kuin Kannustalo suositteli... Meillä myös Tiivin ikkunat, joten toivotaan parasta. Katselin jo niitä muoviosia ikkunoiden väleissä, jotka pitävät ikkunat yhdessä ja pohdin, miksei näitäkin voisi tehdä metallista...

  VastaaPoista
 13. Voi hitsi... Kiitos asian jakamisesta ja toivottavasti asiat selviävät.

  VastaaPoista
 14. Hui kylläpä kuullostaa karmealta. Meilläkin ikävikseni voin kertoa, että noissa sähkö asioissa oli hiukan virheitä, mutta korjasimme ne itse. Puutavara ei nyt aivan ole ihan priima luokkaa mitä mainostavat. Aika paljon ollut kieroa puuta samoin kun tehtiin väliseiniä jäi muutaman liimapuun vajaaksi ja kun pyydettiin lisää eivät meinanneet antaa, mutta edustajalle kun soitimme toimitti puuttuvat puutavarat meille. Samoin kun meillä rimalomalauta ulkoverhouksessa niin siinä vasta on ollut jonkinäköisiä vaikeuksia. Toivotaan nyt että ei tulisi enempää vikoja esiin...

  VastaaPoista
 15. No jopas on töykeää kohtelua! Itse kovasti himoitsen kannustaloa, mutta.. Ehkäpä pitää tehdä niin, että teetättää kannustalon näköisen talon jollakin muulla talotehtaalla..

  Tsemppiä ja itsekin ihan periaatteesta veisin asian eteenpäin!

  VastaaPoista
 16. Just! Tämän suuntasia huhuja kuulinki kesällä tuttavalta, joka on ollu työn puolesta tekemisissä Kannustalon kanssa. Toivottavasti tämä kello kuuluu nyt kauas, ärsyttää tollaset!! :/

  Meillehän tulee "vaan kopio", mut jospa säästytään näiltä jälkipyykeiltä sitten.

  Tsemppiä asian selvittelyyn!!

  VastaaPoista
 17. kuvasta päättelin, että teillä tuli yläkertaan lämmönsiirtolevy-päättelinkö oikein? Millainen levyrakenne tuli pintamateriaalin alle-kipsilevyjä vai lastulevyä ja kuinka monta kerrosta?

  VastaaPoista
 18. Samat ongelmat rasioissa meilläkin.
  Osassa puuttui putket kokonaan(miten tämmöistä ei 'huomata' tehdessä?) ja muutamassa jätetty putket seinän sisään. Pari rasiaa puuttui kokonaan.
  Lähiseudun muissakin tämänvuoden kannustaloissa jokaisessa jotain puutetta sähkörasioissa!
  Kovin ylimielistä suhtautuminen oli..
  Viimeisestä maksuerästä pitänee jättää vähän 'neuvotteluvaraa' maksamatta

  VastaaPoista
 19. Anonyymi 1: Lämmönluovutuspellit ovat koolauksen päällä ja niiden päällä on kaksi kipsilevykerrosta.

  VastaaPoista
 20. Meillä myös kannustalo ja muutama rasia puuttui. Sen he kuitenkin maksoivat kiltisti. Meillä pystytysporukka oli jättänyt välipohjapalkit asentamatta päädyistä. Nuo putken päät olivat meilläkin aika lyhyitä. Olisi tosiaan voinut helposti jäädä piilon jos ei ole tarkka välipohjapalkkia asentaessa. Enkä sano että teillä näin kävi. Paremmin tosiaan olisivat voineet ton asian hoitaa.

  VastaaPoista
 21. Katselin noita yläkerran lattioitanne ja ihmettelen että onkohan tarpeeksi lautoja levyjen alla? Meillä on paljon tiheämmin. Kaipa ne kestää noinkin.

  VastaaPoista
 22. Reklamointihommat on kyllä kurjia! Vaikka pitkästä tavarasta rakennammekin, niin kyllä niitä meilläkin on riittänyt (esim. kattoristikot). Hyvä, että viette asian eteenpäin. Tsemppiä! Se auttaa kymmeniä muita rakentajia!

  Onkohan Kannustalon laatu pikkaisen tulossa alaspäin? Itse pyysimme rakentamista suunnitellessamme tarjousta myös Kannustaloilta. Ihan vertailun vuoksi. Edustaja/myyjä kävi kotonamme, keskustelimme pari tuntia. Sanoimme, että pitkästä tekeminen on meille yksi vaihtoehto, että harkitsemme sen mielekkyyttä tässä rinnalla. Sen jälkeen miehestä ei kuulunut mitään. Pah.

  VastaaPoista
 23. Aika raflaava otsikko teillä. Tuskin koko taloyhtiötä voi mollata jos teille on sattunut ongelma jota ei ole vielä edes käsitelty saati korjattu. Ottakaa kuitenkin huomioon, vaikkei Kannustalo ole mikään massalaatikoiden valmistaja, kuinka monta talopakettia sieltäkin vuodessa lähtee. Kyseessähän saattoi olla inhimillinen erehdys, nöyrinä tekevät töitä että saavutettu laatu ja maine pysyy, firma on vakavaraisella pohjalla ja ainoita joka selvisi viime taantumastakin kunnialla.
  Meidän timpuri taas kyllästymiseen asti jaksoi kehua kuinka Priimaa tavaraa Kannustalo:lta tulee joten olisikohan teidän timpurinne töpeksinyt ja tehtaalta lähetetty tavara juuri yhtä ensiluokkaista kuin messuvoittajan ja laatumerkin toimittajalta odottaakin? Ehdottaisinkin että katsotte loppuun asti mikä on tavarantoimittajan vastaus, vastuu ja reaktio ennen kuin kirjoitat moisia blogiisi, joku tiukkapipoinen voisi tulkita tuon jopa kunnianloukkauksena.

  T. Tyytyväiset Onnela-rakentajat

  VastaaPoista
 24. Hyvä Tyytyväinen Onnela-rakentaja! Aika mielenkiintoinen ajoitus kommentillasi....
  Meinaatko, että otsikko muuttuu, mutta kommenttisi pysyy?

  VastaaPoista
 25. Hei kaikki,
  mielenkiintoista luettavaa. Me tehtiin valinta Kannustaloon. Niin juuri se jota on monilla messuilla ihailtu ja esitteitä lukiessa huokailtu. Nyt jo onkin talo tontilla. Joku vain tökkii, sillä "säältä suojaan" asennus onkin sellainen, että jää hirmuiset holet ympäri talon katon ja seinän yhtymäkohtaan.Lunta ja vettä tulee tupaan. Näitä aukkoja,joissa siis ei ole edes tuulensuojalevyä täytyisi sitten heti paikalla tulla kirvesmiehet paikkomaan.Työtä on kahdeksi viikoksi!Meidän vain annettiin ostovaiheessa ymmärtää jotain muuta eli että talo on kattoon asti kiinni, joten arvaapa onko meillä varattu tekijöitä tai budjettia tähän asiaa? Ei tietenkään! Edustaja kiemurtelee nyt kuin mato koukussa, sillä hän järjesti elementtien asennusryhmän ja asennuksen laajuuden. Katsotaan pääseekö irti.. Muutenkin on vaikea saada tyyppiä hoitamaan asioita tässä vaiheessa.
  Muutakin tyhmää on ollut. Kuten että eivät tehtaalla suunnitteluvaiheessa millään meinanneet saada piirustuksiin nimiämme oikein! Kirjekuorissa ja laskuissa kuitenkin olivat. Kannustalon imago on tullut melkolailla alas.
  -"Moni kakku päältä kaunis"-

  VastaaPoista
 26. Ihmisethän taloja tekevät ja siispä on mahdollisuus inhimillisiin virheisiin. Eipä varmasti ole Kannustalot ainoita, joiden talotoimituksissa on aihetta reklamointiin. Se taas on eri asia miten nuo reklamoinnit talotehtaissa hoidetaan ja reklamoinnin tulisi mennä eteenpäin tuotantoon asti, jotta siitä olisi jatkossa konkreettista hyötyä. Virheistä opitaan. Eikö se näin ole?
  Oliko varma että putket oli sähkökuvissa tai elementtien työkuvissa piirretty ylöspäin ? Vaikka kuva olisi oikein, niin mahdollisuus inhimilliseen virheeseen on silti olemassa. Ylä- tai alapuut on voitu piirtää rasioiden määrän ja putkitusten osalta väärin. Näitä vain valitettavasti sattuu.

  VastaaPoista
 27. Kannattaisiko tätä sivua ehkä muokata? Tää sivu on nimittäin ensimmäisiä sivuja mitä googlella löytyy hakusanoilla "Kannustalo", ja kiistakin lienee selvitetty? Tuskinpa kaikki hoksaa lukea muuta kuin juuri tämän jutun, ja heille jää suotta vähän liiankin negatiivinen kuva talotehtaasta joka kuitenkin hoiti asian loppuun.

  VastaaPoista
 28. Olemme lähikuukausina aloittamassa Kannustalon rakentamisen, mutta tämä kirjoitus ei suinkaan pelästyttänyt. Hanke jatkuu, ja pidämme peukkuja, ettei vastaavaa tapahdu meille. Olen varma, että tämän tyyppisiä mokia tulee joka ainoalla talopakettivalmistajalla.
  Edellinen anonyymi pelkää, että rakentajat eivät hoksaa lukea muita juttuja. Varmasti hoksaavat. Tietoa on saatava sekä puolesta että vastaan, ja mm. nettikirjoittelua luetaan runsaasti, tuskin jää vain tämän blogin lukemiseen.

  VastaaPoista
 29. Villa Kardemumma,

  Hei, on ollut mielenkiintoista lukea miten Kannustalo on asiansa hoitanut. Itse aikanaan n. 2 vuotta sitten olin myös Kannuksen edustajaan yhteydessä, olisimme olleet kiinnostuneita Aurora-Rauhala yhdistelmästä n.247 m2. Ei tuntunut olevan aikaa heillä silloin asiaamme vakavasti hoitaa. Kun yhteydenotot olivat yksipuolisia ja takaisnpäin ei kuulunut mitään, annoin koko asian olla. Nyt rakennamme pitkästätavarasta omaa unelmaamme.

  VastaaPoista
 30. Hyvä, että kerrot asiasta, huvittavaa tosiaan k-talon suhtautuminen asiaan. Nyt sitten myyjät käyvät täällä inisemässä asiasta:).
  Mekin aloitellaan uutta taloprojektia, eikä todellakaan valita k-taloa, koska mielestämme niissä on käytetty ihan samaa villaa,puuta,kipsilevyä..kuin monessa muussakin talossa. Talo tulee olemaan kopio varsinais-suomalaisesta vanhemmasta talosta. Ei siis kopio k-talon rauhalasta ;)

  VastaaPoista
 31. K-talon suhtautuminen reklamaatioihin on todella anti-asiakaspalvelua. He yrittävät etähommina katsoa mitä rakennuksella tai tontilla tapahtuu. Meillä on ollut monta korjausasiaa ja yhtäkään kertaa ei ole tehtaan edustaja tai myyjä vaivautunut tulemaan tontille katsomaan. Katselevat piirroksiaan Kannuksessa ja lähettävät punakynämerkittynä niitä asiakkaalle. Ei se kerro todellisuutta. Heidän ei tulisi luottaa virheettömyyteensä noin voimakkaasti. Jos jokin tavara jää vajaaksi tai puuttuu kokonaan, saa taistella että sitä saa heidän piikkiin lisää. Siis omaan piikkiin, kun materiaali on laskettu talopakettiin.
  Ja todellakin kaikki matsku on normimarkkinoilta saatavaa-ainakin modernimallistoissa- vain yhdistely ja viimeiseen hiottu värimaailma esitteissä on "brändiä".
  En suosittele Kannustaloa. Kopioikaa niin paljon kun voitte ja rakennuttakaa pitkästä. Hakekaa urakoitsija suositusten perusteella omalta paikkakunnalta. Ja älkää hätköikö projektin aloittamisessa.
  -Moni kakku päältä kaunis-

  VastaaPoista
 32. Missäpäin Suomea "Moni kakku päältä kaunis" rakentaa? Kysyn siksi, koska suunnittelemme kannustalon rakentamista kaakkoissuomeen.

  VastaaPoista
 33. Moni kakku päältä kaunis ei ole rakentanut Kaakkois-Suomessa ja
  ei uskalla vastata missä rakentaa, jos kyselijäksi onkin naamioitunut k-talon vakooja ; )

  VastaaPoista
 34. Onkohan tähän ketjuun mahdollista saada Kannustalo rakentajien kokemuksia Pohjois-Savon alueelta viime vuosilta?

  Olemme miettimässä nimittäin Kannustaloa yhdeksi vaihtoehdoksi tontilemme...

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.