keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Kahvikuppineuroosi

Tein pieniä viilailuja blogipohjaan; entinen tuntui niin pieneltä ja ankealta ja suttuiselta. Ja kun kuvatkin tuppaavat iltavalossa kuvattuina olemaan tähän vuodenaikaan keltaisia...
Valoa. Sitä tässä kaipaa enemmän ja enemmän. Ja onneksi sitä koko ajan tulee lisää ja lisää kevättä kohti kun mennään.

Mutta asiaan. Kahvikupit.
Meillä on epämääräisten "hupimukien" lisäksi sinistä Teemaa. En tiedä, alanko tulla vanhaksi, mutta on ruvennut tulemaan sellainen mieli, että olisi mukavaa omistaa ihan oikea kahvikalusto. Kahvia saisi mahtua kuppeihin kunnollinen määrä, ei nyt toki mukillista. Siispä kysynkin teiltä, onko teillä kahvikalustoa ja jos on, niin mitä sarjaa. Tai mikä on sinun lempparisarjasi?

Saimme tuparilahjaksi tällaisen komeahkon ja uniikin kahvikaluston:

Nämä ovat käytössä siihen saakka, kunnes olemme päättäneet lasisen mallin... ;)

14 kommenttia:

 1. Pakko on tulla kertomaan oma lemppari, kun kukaan ei ollut vielä kerinnyt ;-)
  Eli totaalisen ihanat ovat mielestäni Pentikin Vanilija-sarjan kahvikupit, koko sarja on upea ja keräiltävää riittää! Kuppeihin tosiaan mahtuu mielestäni sopivasti kahvia ja on kaunis katsella, kuten blogisi,kiitos.

  VastaaPoista
 2. Tällä Tiinalla on myös Pentikin Vanilja-sarjaa ja se on kyllä kerrassaan kaunis. Sopivan kokoiset kupit mielestäni.

  VastaaPoista
 3. Pentikin Eden <3 vaalenapunaisella kukalla tulee meidän Kannustalona ruokailuhuoneen vitriiniin... =)

  VastaaPoista
 4. Tiinat on kovin yksimielisiä ja täytyy sanoa, että tuo Vanilja on yksi vahva vaihtoehto! Menenpäs heti kurkkaamaan Edenin! Kiitos naiset! Ja lisää vinkkejä kiitos =)

  VastaaPoista
 5. Meillä on Pentikin Aino sarjaa ja Teemaa sekä muumeja olen kerännyt jo kauan. Nämä ovat meillä käytössä. Muita ei sitten olekkaan.

  VastaaPoista
 6. Meillä on häälahjaksi saatu Arabian Arctica-sarjaa. Sitä on ajan saatossa kasvatettu, nyt 1,5 tusinaa. Ovat kauniin yksinkertaiset. Käy arkeenkin ja valkoisuudessaan ovat tyylikkäät erilaisissa kodin juhlissa. Värinsä puolesta on helppo kattauksessa ja myös helppo yhdistää muihin astioihin. Arkena lapset juo muumeista ja Teemaa löytyy valkoisena ja punaisena. Nekin ovat helppo kattauksella muuntaa arkisesta juhlavaan.

  VastaaPoista
 7. Meillä on Teemaa ja Kerman Saven Oliivisarjaa. Ehdottomasti kaunein sarja on mielestäni kuitenkin Arabian Lumi. Toivottavasti on vielä tuotannossa, kun meidän lapset on sen verran isoja, että raaskin tuota hankkia ;)

  VastaaPoista
 8. Meillä on Arabian 24h sarjaa (teekupit, joita käytetään myös kahvikuppeina..), mutta näin jälkeenpäin ajateltuna toi Lumi olisi kahviastiastoksi munkin suosikkini. 24h pastalautaset ja pienet syvät lautaset ovat arjessa meillä tosi hyviä, niitä en vaihtaisi pois.

  VastaaPoista
 9. Pienen kommentin minäkin laittaisin; meillä myös tuo Arabian 24h valkeana ja on mitä muunneltavin sekä arkeen että juhlaankin. Ja kuppiin mahtuu kerralla enemmänkin ja käy sekä tee- että kahvikuppina. Meillä on myös Rörstrandin Swedish Grace vaaleansinisenä ja siinäkin varsinaiset teekupit käytössä kahvikuppeina :)

  VastaaPoista
 10. Kävin katsastamassa livenä Lumi-sarjan. Kaunis, mutta jotenkin jäin pohtimaan sitä röpelöistä pintaa... 24h on miellyttävä muotokieleltään! Swedish Grace: oikein hienostunut ja vähän "erilainen". Lieneeköhän pinta myös Lumi-sarjan kaltainen? Hyviä vaihtoehtoja!

  VastaaPoista
 11. Ihastuin n.10 vuotta sitten näihin Swedish Grace astioihin ja juuri tuo gråblå, harmaansininen on todella kaunis ja ajaton. Pinta on lähes tasainen, vain pienesti struktuuria. Löysin tämän kauniin blogisi, kun googletin Kannustalojen sivua, kun toiveissa olisi saada omalle perheelle Rauhala-koti :)Ja hauska yhteensattuma jokunen vuosi sitten, kun löysin juuri tuon Rauhala-mallin esitteestä "omat" SG-teekuppini juuri siniharmaana :) Oikein mukavaa kodinlaittoa sinulle :)

  VastaaPoista
 12. Mä suosittelen Pentikin Tempoa. Tykkään kauheasti! Oon just vaihtamassa Kermansaven Oliivia (häälahja-astiastoa) siihen eli keräily alussa :) Sitä on raitaisena ja valkoisena, joten niitä on mukava vähän sekoitella :) Ajattelin myös sekoittaa Tempoa ja Pentikin Anista :)

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.