sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Keittiökaupat tehty!

Aiemmin kerroin keittiösuunnitelmistamme (tai -suunnittelemattomuuksistamme). Topi-keittiöltä ei koskaan tullut piirustusta eikä yhteydenottoa, joten suhteellisen helppoa oli päätyä Ala Carteen, jonka kanssa homma toimi mallikkaasti. Ala Cartelta otimme keittiön lisäksi myös kodinhoitohuoneen kalusteet sekä liukuovet kuistille, aulaan ja makuuhuoneisiin, mutta sovimme, että niitä voi myös jättää pois, mikäli mieluisemmat löytyy.

Aika reilua, vai mitä?

Keittiökuva on skannattuna tässä:

Tässä tiskiallasseinää vastapäinen seinä, johon tulee 30 cm syvä kaapisto paremmille/harvemmin käytetyille astioille ja muulle tuikitarpeelliselle rekvisiitalle...

Ovimalli on nimeltään Nuvola, väri on valkoinen. Lieden halusimme nurkkaan ja siitä suunnitelu oikeastaan lähti. Se vie vähän enemmän nurkassa tilaa, mutta toisaalta luo tilaan kodikkuutta. Perinteistä kuivauskaappia meille ei tule, vaan tiskialtaan vieressä on astiankuivauslaatikosto (=laatikko, jossa ensin vedenkeruukouru ja sen päällä ritilälevy). Mielenkiinnolla odotan kokemusta tämän toimivuudesta; ylhäällä olevaan kuivauskaappiin on niin fiksoitunut, vaikkei sitä todellisuudessa juurikaan tarvitse.

Keittiön allas on Stalan ComboXL:

Tuo on aika hyvän kokoinen allas, yhdellä pärjätään, kun niin vähän käsin tiskataan. Tuohon altaaseen tulee lisäksi valutus-/leikkuuhärpäkkeet mukaan.

Vetimet on vielä mietinnässä. En löytänyt heti sellaisia, jotka miellyttävät. Ja mikä kummallisinta, vetimet on keittiökaupassa ruuvattu kiinni sellaiseen pyörivään pömpeliin, joten niitä ei ihan helposti (ilman että myyjä ruuvaa ne irti) pääse mallailemaan oviin. Aika oleellinen asia tehty aika omituisen vaikeaksi.

Työtasot tulevat massiivitammea. Hetken haaveilin kivitasoista, mutta mies oli sitä mieltä, että se on kylmä&kova. Minulla oli varaa antaa periksi tässä kohtaa. Tulipa siinä säästöäkin samalla.

Liesikupu tulee Elican 90 cm leveä - ja valkoinen! Automaattisesti kuvittelimme, että sekin olisi rosteri, mutta helposti ostimme myyjän ehdotuksen valkoisesta. Teräksenvärinen 90-senttisenä olisi aika... erottuva?

Kodinkoneet ovat AEG:n, väri on aika miedon rosterinen, ei noin tumma kuin kuvassa. Kun mies joutui luopumaan kaasuhellahaaveesta, alkoi induktioliesi-hehkutus. En käsittänyt koko asiaa, kunnes keittiömyyjä kiehautti induktioliedellä vettä... Ooh! Miten Kätevää! Nopea kiehutus, nopea jäähdytys. Ei pala sormet eikä ruoka kiinni levyihin, koska levy ei kuumene muusta kuin kattilan lämmöstä. Homma perustuu kuulemma magneettikenttiin. Kertakaikkisen Mystistä!

Vielä sananen Ala Carte -myyjän palvelusta, johon olemme varsin tyytyväisiä. Kun väliseinät ovat sitten joskus keväällä/kesällä paikoillaan, hän karauttaa paikan päälle tekemään tarkistusmittaukset (kilometrejä 170). Sitten kun keittiö on valmis, hän tulee tekemään öljykäsittelyn tammitasoille (samat kilsat). Täst mie tykkään! Näillä jutuilla taitaa selittyä ne seinällä olleet vuoden myyjä -kunniakirjat...

7 kommenttia:

 1. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :)

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää! Teillehän tulee iso ruokapöytä keittiö/ruokailutilaan, mallasitteko keittiökaupoilla että istuuko hyvin suunnitelmaan? Mekin suuntaamme keittiötä suunnittelemaan kunhan saamme Rauhalamme mitat lukittua (toinen luonnoskierros menossa). Meille olisi tällä hetkellä tulossa liesisaareke, tuota nurkkamalliakin pohdimme. Keittiömme on messurauhalaa suurempi, joten sinne mahtuu kunnolla arkipöytä. Tuo teidän ideanne isosta pöydästä kuulostaa kyllä myös toimivalta. Valkoinen liesituuletin tulossa meillekin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Hannukka!
  Onneli: mittailtiin keittiökaupassa, että mahtuu, ei siinä tosin liikaa väljyyttä ole. Toisaalta sitä on tilaa viedä sinne ruokailutilan suuntaan. Saareke on myös tosi jees, sitäkin hetken mietimme ja sellainen olisi varmaan tullut, jos erillinen ruokailutila olisi säilytetty.

  VastaaPoista
 4. Kivalta näyttää keittiö, paljon säilytystilaa. Meilläkin tulee liesi nurkkaan. Oli jo edellisessäkin talossa ja tykkäsin.
  Me muuten otettiin portaat talopaketin mukana.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiinnolla jään seuraamaan blogiasi. Meillä rakennusprojekti alkumetreillä ja yhtenä vaihtoehtona Kannustalon harjakattoinen rauhala :).

  VastaaPoista
 6. Hei!

  En tiedä vieläkö seuraat blogin kommentointia, mutta pakko oli yrittää :) Päädyin googlen kautta blogiin hakusanalla "astiankuivauslaatikko" ja nyt haluaisinkin kysellä mielipiteitä, toimiko kyseinen ratkaisu teillä? Onko käytetty, toimiiko, olisiko perinteinen kaappi ollut parempi jne. Olisi kiva kuulla kokemuksia, harvalla tuntuu tämä ratkaisu olevan käytössä

  -Paritaloprojekti

  VastaaPoista
 7. Heippa Tiiti!
  Enpä seuraile enää blogiani juurikaan, tänään pohdin, pitäisikö poistaa koko mokoma blogi ja löysin kysymyksesi... ;o)
  Astiankuivauslaatikosta kysyit.... sillä on pärjätty, kun emme juurikaan käsin tiskaa. Jos olisi enemmän käsitiskiä, niin se olisi auttamattoman pieni. Nyt siellä joutaa jopa säilyttämään astioita, joten meille ihan passeli juttu =)

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.