torstai 28. tammikuuta 2010

Kuisti

Olemme suunnitelleet tällaista liukuovellista vaatekomeroa kuistille:
Jostain syystä komero piirrettiin kiinni seinään, ehkäpä se tullaan keskittämään kuitenkin? Kuistista kun mennään sisälle, niin aulassa molemmin puolin on lisäksi samankokoiset kaapit. Ihmettelen syvästi, elleivät nämä tilat 4-henkisen perheen takeille (+muulle ulkovarustukselle) ole riittävät?

Toisella seinällä on kenkäröykkiöt syövä penkki (pituus 2,2m, leveys 60 cm eli isommallakin peffalla varustettu mahtuu istumaan ja vetämään kengät jalkaansa):

Aluksi suunnitelmissa oli penkin päällä ruskea taso, mutta se vaihdettiin vaaleaan ja onkin nyt paljon parempi. Siihenhän tietenkin ommellaan tyynyjä tai jokin pehmuste...

Ja nyt jo tiedän, että tuota penkkiä vastapäisellä seinällä lattialla tulee olemaan avohyllykkö - kengille...

Täytyykin NYT nauttia, kun kaikki on ajatuksissa järjestyksessä! Arki sitten tulee ja jyrää ;)

4 kommenttia:

 1. Hih, mäkin tunnelmoin uuden kodin tiloista ja järjestyksestä tuskaillessani nykyisen kodin sotkujen kanssa. Meidän Rauhalaan ei tule kuistia, joten meille on tulossa selvästi vähemmän säilytystilaa kuin teille (meille sitä tulee sopivasti, teille ihanasti, varsinkin tuo kenkäpenkki, voih!). Me aiomme laittaa tavalliset kaapinovet. En kestä kun liukuovet tuppaavat meillä jäämään auki ja pitävät ääntä vaikka olisivat kuinka laadukkaat. Nykyisen eteisen Puustellin tavallisiin maitolasisiin puolipeilioviin olemme olleet tosi tyytyväisiä, ne ovat jotenkin ilmavan ja "hienostuneen" oloiset ja kaapit ovat olleet tosi toimivat käytännössä.

  Kiva lukea teidän projektin etenemisestä, kiitos kun jaksat päivittää! Tuota komeron keskittämisasiaa jäin pohtimaan, toisaalta siivoamisen kannalta seinässä kiinni on toimivampi mutta ehkä tosiaan ulkonäöllisesti parempi keskitettynä..?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Onneli kommentistasi! Hmmm... meillä ei ole ollut liukuovikomeroita aikoihin: olenkohan unohtanut niiden huonot puolet? Erittäin hyvä muistutus, täytyypä vielä pohtia, kun meillä se mahdollisuus vielä on!

  Riski tuossa komeron keskittämisessä on se, että siihen sivuun muodostuu kätevä kolo, jonka voi täyttää esim. kaikenlaisilla Mailoilla... ;o)

  VastaaPoista
 3. hei,
  olipa kiva löytää muitakin rauhalan rakentajia!
  Mekin pohdimme tuota liukuovihommaa kuistille. Alunperin olin suunnitellut sinne talonpoikaisvaatekaappeja, mutta meitä on (toivottavasti) 5 henkeä kun taloon muutamme...joten liukuovikaappi on käytännöllisempi, sinne mahtuu niin paljon enemmän. Paperilla kuisti muuten näyttää paljon isommalta kuin on oikeasti, ainakin meillä (muistaakseni se on 8 tai 7m2).

  Harmittelen muuten jo nyt etten tehnyt samaa valintaa kuin sinä ja jättänyt yläkertaan vain pientä wc-tilaa. Nyt meillä on ylhäällä iso kylppäri suihkuineen ja pyykinhuolto taas alakerrassa. Näen jo itseni ravaamassa pyykkikorien kanssa ylös-alas portaita...

  VastaaPoista
 4. Heissan T!
  Voi miten hauskaa, käväsin pikaisesti blogissasi ja menen paremmalla ajalla uudestaan :)
  Meillä tuo kuisti on 10m2, toivottavasti nuo muutamat neliöt lisää tuovat tilantuntua...

  Kuistin liukuovikomero varmaankiin jää noin, mutta mietitään, josko aulan komerot muutettaisiin tavallisiksi oviksi... Hyvä oli tuo Onnelin muistutus, että ne tuppaavat jäämään auki ja kolisevat/rämisevät.

  Olen jo pikkuhiljaa kallistumassa siihen, että kodinhoitohuoneen kaappisuunnitelma menee uusiksi. Että ainakin lasten puhtaat vaatteet olisi kodarissa. Saapa nähdä toimiiko, tätä täytyy pohtia vielä.

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.