lauantai 13. helmikuuta 2010

Kodinhoitohuone taitaa mennä uusiksi?

Kodinhoitohuone piirrettiin samalla kertaa kun keittiö. Jo silloin se vähän "epäilytti". Enkä vieläkään ihan tiedä miksi. Ehkä nuo melko modernit kaapinovet? Ovien väritys matkii ajopuun väritystä, mutta minua ne eivät parin kuukauden mutustelunkaan jälkeen ihastuta. Mutta mitä ihmettä tilalle?

Sinänsä tämä seinä tulee olemaan rakenteeltaan aikalailla näin. Vasemmalla korkeassa kaapissa on keskuspölynimuri ja ajattelin laittaa sinne muutakin siivousvälineistöä. Alakaapeissa ovat likapyykkien korit. Pesutornin vieressä on kuivauskaappi. Vastapäinen seinä näyttää tältä:

Tämä menee uusiksi. Alun perinkin ajateltiin, että tälle seinälle tulevat puhtaat pyykit. Siis liinavaatteet, pyyhkeet yms. Ja tasolla on paikka mankelille.

Mutta mutta. Jossain keskustelupalstalla heräsin siihen todellisuuteen, että jos vaatekaapit ovat yläkerrassa, se tarkoittaa aikamoista pyykkiruljanssia. Joten: tähän ehkä pitäisikin tulla komerot, joihin ainakin lasten vaatteet laitettaisiin.

Vähentää roudaamista 80%. Lisäksi se, että prinsessa 6v. ei ehkä niin usein vaihtaisi vaatteita, kun vaatekaappi ei ole omassa huoneessa? Tai sitten puolipitoisten vaatteiden kasa siirtyy kodinhoitohuoneeseen..?

9 kommenttia:

 1. Moikka- en tiedä kenen valmistajan ko kaluste mahtaa olla mutta meillä näyttäisi olevan samantyylinen ovi mutta vaaleana ja siinä ns harjattu pinta ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Ei peilaa likaa,naarmuja jne. Ehkä vedin voisi olla toisenlainen...nyt on tullut kiva ns neliön mallinen harjattu metallivedin josta saa hyvin otteen. Mutta jos ruskea on toiveesi niin silloin se on OK. Vaatteiden säilyttämisestä kodarissa niin siitä ei kokemusta...mutta miettimällä tuleeko lapset puettua kodinhoitohuoneessa niin sinä tiedät sen parhaiten. Meillä pyykkikuilu ylhäältä alas kodariin. No nämä vain minun mietteitäni. Jään mielenkiinnolla kuuntelulle :)

  VastaaPoista
 2. Olen lastenhoitaja ammatiltani ja työskentelen tällä hetkellä perheessä. Heillä on pienten lasten vaatteet kodihoitohuoneessa ja helpottaa huomattavasti sitä pyykkirumbaa, kun heiltä sitä pyykkiä eniten tulee. Ja jostain kumman syystä neiti kuusvee on siinäkin perheessä se, joka vaihtaa noin puolen tunnin välein vaatteita ja nyt se on vaan kiihtynyt kun sai oman vaatekaapin... Voisihan se olla, että huomattavasti vähemmän tyttö vaatteitaan vaihtaisi jos vaatteet olisi "ulottunattomissa"... :)

  Muuten kyllä itse tykkään tuosta kaappien mallista. Ehkä juurikin vetimien vaihtamisella saisi jotain ilmettä siihen..?

  VastaaPoista
 3. Ovimalli on Ala Carten. Kiitos kommenteista; täytyy pohtia saisiko vetimien vaihtamisella ilmettä muutettua riittävästi. Sinänsä vaikea päätettävä, kun minulla ei ole mitään selkeää toivetta, että kodarin pitäisi olla jonkun tietyn värinen.

  Pyykkikuilua ei muuten ole kukaan ehdottanut, täytyypä perehtyä tähänkin.

  VastaaPoista
 4. Minäkin ehdottaisin vaaleampaa väriä oveen.
  Tuosta lasten vaatteista kodinhoitohuoneessa, niin mulle aika vieras ajatus. Tiedän, että pyykkiä pitää roudata ees ja taas, mutta useimmiten illalla mennään suihkun kautta nukkumaan, ja silloin vaatteet voi riisua suoraan pyykkikoreihin, likapyykki siis kulkee helposti alakertaan.
  Tiedän, että meidän aamuäreät lapset ei millään sovussa samassa tilassa pukeutuisi, pysykyyt jokainen omassa huoneessaan. ;) Ja kouluikäiset haluaa jo omaa rauhaakin. Ehkä toimii alle kouluikäisten kanssa, isommille en edes miettis.
  En luopuisi mankelipöydästä vaatekaapin vuoksi. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Nora!
  Hyviä pointteja puolesta ja vastaan! Ehkäpä tosiaan tuo khh-vaatekaappi toimisi vielä muutaman vuoden, mutta joo, koululaiset varmaan haluavat pukeutua omassa huoneessaan. Ja ääni mankelipöydälle ;)

  VastaaPoista
 6. Olipas mukava lukea itse kirjoitus ja kommentit :). Niin ajankohtaista myös myös meille.
  Mulla samoja mietteitä,eli ainakin pyyhkeet ja lakanat on kodinhoitohuoneessa.Mutta ehkäpä myös jotkin vaatteet. Mitkä tai kenen en ole ihan varma...Pyykkikuilu saatiin kai juuri viimehetkellä laitettua.Se tulee meidän makuuhuoneesta suoraan kodinhoitohuoneeseen. Olisi edes alaspäin vähemmän roudattavaa...
  Värinä on vaalea. Väriä tulee niistä miehen metsästysvaatteista, kaikkien saappaista,lasten kurahousuista jne.jne. joten sisustusalalla työskentelevä tuttuni kehoitti harkitsemaan vakavasti valkoista. Se meille tuleekin.Nyt vaan en ole päättänyt onko ovien malli liukkari vai tavallinen.
  Tuota mankelin sijoittelua en ole edes miettinyt kun en (ainakaan vielä) sellaista omista.Pitää miettiä siis sitäkin.

  VastaaPoista
 7. Kyllä, nyt aion perehtyä pyykkikuiluun! Meillä on täällä vuokratalossa tämmöinen "köyhän miehen pyykkikuilu" eli vaatteet nakataan kellarikerrokseen portaiden yläpäästä, josta ne sitten kulkeutuvat jossain vaiheessa pyykkikoriin... Ei ehkä aina niin esteettistä, mutta kätevää ;)

  Tosiaan, liukkari vai tavallinen kaapin ovi? Monet moittivat liukuovia (rämisevät, jäävät aina auki) ja olen kyllä kallistumassa tavallisiin kaapin oviin aika monessa kohtaa tulevaa taloamme. Kuistille saa jäädä liukuovikomero, mutta muut (aula&meidän makkari) ehkä vaihtuvat?

  VastaaPoista
 8. Olisko keskuspölyimurille muuta paikkaa kuin khh? Tekninen tila? Ajattelen vain sen tyhjentämistä puhtaiden pyykkien seassa...

  VastaaPoista
 9. Moro Harri!
  Meidän tekninen tila on autotallissa, joten se ei onnistu. Ollaan sijoitettu se "likaiselle" puolelle khh:a eli likaisten pyykkien puolelle ja mahd. kauas nurkkaan. Tuossa kohdassahan monesti on kuraeteinen, joka me jätettiin pois.

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.