perjantai 26. helmikuuta 2010

Kaikkien stressien äiti!

Tapahtui Mikä-Mikä-Maassa: Syksyllä levennettiin ja kunnostettiin tie, jota pitkin täysperävaunurekoilla sitten maaliskuussa ajetaan elementit tontille.

Tapahtui Todellisuudessa: Tuli Talvi. Betonielementit perustuksia varten jouduttiin viemään täysperävaunurekkojen sijaan nuppikuormina perille.

Heräsi pieni epäilys, suorastaan pelko, josta kehittyi stressi:
miten taloelementit tuodaan?

Kuulimme, että elementtejä ei mielellään siirrellä autosta toiseen, koska siinä on aina vaarana että elementit vaurioituvat. Toisaalta aika iso riski on siinäkin, että koko elementtikuorma menee kuperassa mutkassa painopisteen kallistuessa nurin.

Kaksi huonoa vaihtoehtoa, joista piti valita todennäköisesti vähemmän huono.

Tänään olenkin sitten perehtynyt hiiappiautojen (oikeinkirjoitus?) ihmeelliseen maailmaan. Olen myös jouhevasti käyttänyt sanaa "lemppaus" (tosin tietämättä ihan tarkkaan mitä sillä tarkoitetaan, ilmeisesti tässä tapauksessa elementtien siirtämistä). Päädyimme siis siihen, että otamme "lemppausauton" nosturilla varalle tuoksi aamuksi. Ja jottei homma olisi pelkästään minun hataran tietämykseni varassa, olen yhyttänyt automiehen ja talon pystyttäjän.

Jotenkin epäilen, että tuohon siirtopuuhaan joudutaan. Sitä varten pitää selvittää myös paikka, missä siirtely voidaan tehdä. Ja keskiviikkona 10.3. on sitten paree olla tuulematta!

3 kommenttia:

  1. Voi voi voi, ymmärrän stressin ihan täysin. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin. Meidän pystytyspäivinä muuten tuuli ihan hirveesti, kaikkein isoin elementti, alakerran takaseinä, pyöri väkkäränä nosturinnokassa... loppu hyvin, kaikki hyvin, varmasti teilläkin. :)

    VastaaPoista
  2. Meillä tuli nuppikuljetuksena ja ihan hyvin meni. Meillä tien hajoaminen alta oli isompi riski. Tai rekan suistuminen tieltä :)..kyllä se hyvin menee varmaan teilläkin!

    VastaaPoista
  3. Kiitos lohdutuksesta! Eiköhän se tästä, tuskin on mihinkään jäänyt elementit viemättä...? :)

    VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.