torstai 18. helmikuuta 2010

Tänään yritettiin porakaivon tekoa...

Itseensä ja asiaansa uskova porarifirma Kruunupyystä lupasi tehdä meille porakaivon maalämpöä varten. Yhteyttä otettiin kolmeen eri firmaan ja tämä antoi parhaan tarjouksen: porauksen hinta 29 e/m (mikä tahansa maa+metallinen suojaputki+lämmönkeruuputkisto nesteineen). Vain yhteen paikkaan on jäänyt kaivo tekemättä.

Tänään tilastoihin tuli toinen merkintä. Syy ei kyllä ole porarifirmassa. Pakkanen saattoi osaltaan vaikuttaa hitsaussauman kestämättömyyteen. Toinen syy on, että maa tämän meteoriittikraaterijärven ympärillä on savista. On tavallista, että täällä porataan 70 metriä ennen kuin päästään kallioon käsiksi.

Ensimmäisellä yrittämällä päästiin 27 metriin ennen kuin putki katkesi (oletettavasti hitsaussauman kohdalta). Toisella yrittämällä päästiin 24 metriin. Kolmatta kertaa eivät yrittäneet eivätkä luvanneet enää paikkakunnalle palveluaan tarjota. Sinänsä heidän kanssaan oli reilu sopimus; ei reikää, ei kuluja.

En osaa pelkästään harmissani tästä vastoinkäymisestä olla; tässä säästyi useampi tuhatlappunen. Mutta mutta. Nyt pitäisi ruveta sovittamaan vaakaputkia johonkin tontin kolkkaan. Tai järveen. Äiti maa ei nyt hevillä luovuta lämpöään meille.

2 kommenttia:

  1. No voi. Onneksi teillä on vaihtoehtoja vielä.
    Meillä porattiin 48m silkkaa hiekkaa, sitten tuli kallio. Yhteensä 190 metriä. Pietarsaaren pojat oli vähän hermona, kun oletus oli kai ollut, että putkea tarvii hitsata vain reilut 20 m ja meillä tosiaan tuo 48. :)

    VastaaPoista
  2. =) Meilläkin kyllä tiesivät, mihin ryhtyivät. Joo-oh, täällä nyt kovasti pohditaan vaihtoehto B:tä. Huomenna mennää piiitkästä aikaa tontille!

    VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.