torstai 4. maaliskuuta 2010

Vessa-asiaa

Ala Carte piirsi meille ylä- ja alakerran vessojen kaapistot. Ensin alakerran vessa:

Ja tässä yläkerran vessa:


Nämä eivät millään lailla sykähdyttäneet, mutta
pitääkö vessan kaappien sykähdyttää?

Kuvittelin, että löytäisin Ikeasta jotkut ihanat, mutta keskiviikkoinen käyntini ko. putiikissa kariutti toiveeni. Kaakeleita ei olla vielä edes mietitty. Nämä kaappiasiat pitäisi ensi viikolla päättää (ainakin se, otammeko nämä), joten kaikki ideat/ajatukset/näkemykset olisivat erittäin tervetulleita.

14 kommenttia:

 1. Yläkerran vessassa ainakin on kivasti säilytystilaa. :) Ei ehkä muakaan kauheasti sykähdytä kaapit, pitäisköhän niiden olla yksinkertasemmat?

  VastaaPoista
 2. Näähän näyttää kivoilta. Yläkerrassa kiva kun toi allas on sivussa, jää laskutilaa ja tuo mukavaa rytmiä myös. Ihanat nuo koristelistat reunoissa. Alakerrassa tosi kiva tuo puolikorkea kaappi, itse lisäisin vielä nuo yläkerrassakin olevat koristelistat jos vain mahtuvat. Ei kai nää kuvat oikein koskaan sykäytä mut jos oot löytäny mieleiset ovet ja rungot niin näähän on lähinnä vain jotta hahmottaa tilan ja miten sen voi käyttää. Lopputulos on varmasti hieno.

  VastaaPoista
 3. Oon Janetin kanssa samaa mieltä; yksinkertaisemmat ovet. Ja jotain väriä johonkin.

  VastaaPoista
 4. Jos itse pidätte ovimallista niin älkää vaihtako, makuasioista ei voi kiistellä :) mutta jos yhtään itseänne arveluttaa kysykää muistakin kalusteliikkeistä suunnitelmaa tai tuolta muita vaihtoehtoja. Itse olen tykännyt vessoissakin vetolaatikoista.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista!
  Janet ja Harri, tää daami on hieman romantikko, joten... tuskin näistä ainakaan yksinkertaisemmat tulee ;) Ikeasta olisi löytynyt just modernimpia. Ja värit... ehkäpä sitä tulee pyyhkeillä yms. rekvisiitalla. Mutta hyviä pointteja!
  Minna: Kiitos! Itsekin ajattelin, että nuo koristelistat (niillä oli oikein joku nimikin) saisi tulla yläkerran vessaankin.
  Susu: mietin noita vetolaatikoita, että ovatko käytännölliset, joten kiva kuulla kommentti niiden puolesta. Saahan niihin varmastikin jotain jako-systeemejä, ettei kaikki tavarat ole sikin sokin.

  Saapa nähdä, tyydynkö näihin (miehellä ei ole mielipidettä) vai lähdenkö vielä johonkin katselemaan. Laitan kohta postauksen vielä makkarin kaapin ovista - NE eivät sykähdytä tätäkään vähää...

  VastaaPoista
 6. Villa keittiöillä on älyttömän ihanat vessakalusteet! Voisin laittaa kuvia meidän vanhasta puutalosta, jossa sellaiset oli, mutta kun en pääse tuolle toiselle koneelle nyt työhuonerempan takia... Kandee miettiä, jos vaikka kaakelin sijaan laittaa seiniin tapettia / puolipaneloinnin, se on jo ihan erinäköinen kuin laatat. Vessatilassahan se ei haittaa - toimi meillä ainakin hyvin. Jos esim. maalaa sen puolipaneloinnin sellaisella maalilla, joka on tarkoitettu märkiin tiloihin, ei haittaa roiskeetkaan yhtään. Sitten toiseksi vielä suosittelen upotettua tai malja-allasta lavuaariksi. Tulee taas ihan erinäköinen, mitä tuollaisella perusjutskalla, joka tulee ulospäin.

  VastaaPoista
 7. Oikeesti, vitsi mä olen sokea!! En siis huomannut sitä EKAA kuvaa muka eka ollenkaan. Siinähän oli se malja-allas. Sorry sorry! Kommenotti koski siis lähinnä sitä tokaa kuvaa... Oonkohan vähän liian väsy :-)

  VastaaPoista
 8. Moikka
  Joo eipä ole meilläkään vessan suunnitelmat sykähdyttäneet. Ne on kaikki olleet meillä aika tylsiä. Kaikilla on omat mieltymykset ja omat toiveet, joten enpä osaa kommentoida teidän vessavalintoja..näytti hyvältä minusta.

  Kommentoin kuitenkin, miten me asiat nähtiin omien vesojen osalta. Malja-altaat ovat tosi kauniita ja nyt IN, MUTTA olen niin laiska siivoamaan ja inhoan sotkua..joten valitsemme 100% varmuudella altaan jossa taso on samaa matskua (marmoria, posliinia, mitä onkin). Ja tasotilaahan tässä tyttöpainotteisessa perheessa tarvitaan..joten minusta tuo tippa-allas on siinä mielessä paljon parempi valinta :9 eli juuri päinvastoin kuin Hannis ajatteli. Siinä taas nähdän, makuja ja ajatuksia on monenlaisia. Ja jokainen valitsee oman makunsa mukaan. Jos tippa-altaan muodosta tykkää, niin se on varmasti helpompi pitää puhtaana. Ja pitkäikäisempi (ainakin jos malja-altaan tasona laminaatti). Riippu tietysti haluaako sitä katsella vain seuraavat 5 vuotta vai ehkä 25 vuotta. Ja minusta miellyttävä käytössäkin (kasvojen ja käsien pesu on tosi helppoa siinä..versus malja-allas). Tai näin ainakin minä tuumailisin omalla kokemuksillani. Vaikka malja-altaan tasoksi laittaisi kiveä (joka olisi helpompi pitää puhtaana ja kestävämpi kuin laminaatti) niin maljan reunat ovat kuitenkin ehkä ongelma (tai sitten ne ovat ongelma vain minulle). Tulipa pitkästi jorinaa, ehkä kun nämä samat asiat askaruttaa juuri meilläkin. Ja vaikka niin tiedän tippa-altaiden loistavat puolet, en jostain syystä tykkää itse niiden muodosta..joten hankalaa on :). Olemme päätymässä neliskanttiseen altaaseen, jossa kuitenkin laskutasoa.

  Hauskaa vkonloppua!!

  VastaaPoista
 9. Moikka- käypä katsomassa Vedumin kph-kalusteita ;) Mukavaa ja leppoisaa viikonloppua !! Meillä myös Rauhalan rakentajat perheessä ;)

  VastaaPoista
 10. Mun mielestä sen verran pitää niitten vessankaappienkin sykähdyttää, että voit katsoa suunnitelmakuvaa tyytyväisellä mielellä. Ei kannata kiireellä päättää.
  Meillä tulee alakerran vessaan allas jalan päähän ja jokin pikkukaappi (irtokaluste siis) siihen viereen. Yläkertaan tuollainen valumarmoriallas tasoineen, kuin teidänkin suunnitelmassa. Kaapistosta ei vielä mitään hajua. Kyllä se sit aikanaan kolahtaa (oikeasti tietysti ihan tässä lähiviikkoina ;). Keittiöfirmojen kalusteita meille ei tule vessoihinkaan, ei vain nappaa.
  Mullahan oli kodarin suunnitelma koko syksyn työn alla yhden keittiöfirman kanssa, mutten vain saanut kauppaa lyödyksi lukkoon. Jokin siis tökki vastaan koko ajan, vaikka periaatteessa kaikki oli just kuin pitikin. Loppujen lopuksi kodari tulee samalta puusepältä kuin keittiökin, en tiedä miksei alunperinkin ajateltu näin... :)

  VastaaPoista
 11. Itse en halunnut lavuaarin alle kaappia vaan laatikot, joten päädyttiin Svedbergin malliin. Kallis kun mikä mutta aina sitä ihailen kun veskissä käyn. ;D

  Noissa kaapistojen sunnitteluissa, myös vessassa kannattaa kyllä miettiä, mitä laitat sille sisälle. Mihin laitat meikit ja lakat ym. ja mitä tarpeita kenelläkin on siellä säilyttää? Sen perusteella sitten valitsisin kaapit ja laatikot.

  Tasoa ei musta voi koskaan olla liikaa. :)

  VastaaPoista
 12. jatkan vielä että meillä on vaikeuksia lapsilla kylässä käydessä käyttää noita lavuaareja, mitkä ei upotettuja.
  Ei ne ylety sinne lavuaariin asti.

  VastaaPoista
 13. Meilläkin on sama projekti meneillään...

  Käytiin viime viikonloppuna yhessä mieheni kanssa katsomassa erilaisia ovia, peilikaappeja ja altaita K-raudassa - ainakin Espoon Ikean vieressä olevassa K-raudassa on yläkerrassa hyvin kattava näyttelytila. Sieltä saimme kokonaisvaltaisen näkemyksen siitä mitä kaikkea olisi saatavilla. Saimme suurin piirtein sovittua minkänäköistä haluamme. Nyt pitää sitten enää vaan päättä keneltä/mistä me ne kalusteet hommataan.

  VastaaPoista
 14. Hannis: kiitos Villa keittiö -vinkistä! Tuo puolipanelointi + tapetti kiinnostaisi, mutta mietin, että onko se ihan menneen talven lumia ja kyllästyykö siihen sitten...?

  T: itsekään en ole malja-altaisiin mitenkään erityisen rakastunut, kun minusta ne on jotenkin hankalia käyttää. Tuo valitsemamme malja-allas (joka on eri kun tuossa kuvassa) oli sen muotoinen ja kokoinen, että tykästyin siihen. Erittäin hyvä pointti tuo malja-altaan tasomatsku! Meillehän olisi ilman muuta tullut laminaatti...!

  Anne: kiitos vinkistä!

  Nora: totta, kiire ei saa olla ainoa motiivi päätöksenteolle.

  Nippe: Svedberg - kiitti vinkistä! Ja muutenkin hyviä pointteja tuohon säilytykseen liittyen.

  Jonna: tässä kohtaa kyllä kelpaisi asua kehä kolmosen liepeillä... näillä lakeuksilla tuo valikoima on jotain ihan muuta... :)

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.