sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Takka ja kuinka siihen päädyttiin

Takan valinnassa yksi tärkeimmistä kriteereistä oli leivinuunin olemassaolo keittiöön päin olevalla sivulla. Ominaisuus, joka rajaa valikoimaa aika tavalla. Verkkosurffailun jälkeen olimme melko varmoja, että takkamme tulee olemaan Kermansaven. Siispä Tulikivi Studioon kuuntelemaan myyntipuheita ja katselemaan vaihtoehtoja.

Studiolla oli tämä takka hieman matalampana versiona pystytettynä. Ensimmäinen reaktioni oli hörähdys miehelle, että "ompa aikamoinen". Enpä vielä siinä vaiheessa olisi uskonut, että se tulee olemaan takkamme...

Valkoista suunnittelimme: "se sopii kaikkeen sisustukseen". Mutta jotenkin kummallisesti jalat veivät yhä uudelleen ihmettelemään tätä ruskeaa ilmestystä. Valkoisesta otimme tarjouksen. Ja miehen lievästä painostuksesta myös ruskeasta.

Ruskeaan päätyminen kiehtoi. Se tulisi olemaan joko iso rumilus tai sitten lämmin kodin sydän. Viileän tyylikäs se ei olisi. Valkoinen olisi sitä. Pari viikkoa pähkäilimme ja kysyimme mielipiteitä. Sitten päätimme ottaa riskin ja ottaa takan ruskeana. Ja kas kummaa, se ei tuntunut enää yhtään riskiltä siinä vaiheessa - vaan ihan oikealta ratkaisulta.

Totta puhuen vieläkin välillä tulee sekunnin epävarmuus, olisiko sittenkin pitänyt pelata varman päälle? Sitä seuraa kuitenkin rauha siitä, että tämä sopii meidän tyyliin. Mutta mitä rajoitteita - ehkä jopa "ainoita mahdollisuuksia", se tuo sisustukseen? Lankkulattiat sopivat, mutta entä seinät? Ei mitään varmaa käsitystä, ainoastaan kalpea aavistus, joka sekin voi olla väärä. Luojan kiitos aloitin viime keskiviikkona sisustajakurssilla. Ehkä tämä siellä kirkastuu?

6 kommenttia:

 1. Kyseinen ruskea kermansaven kaakeliuuni on jostain syystä kiehtonut aina myös minua. Siinä on jotain, joka tuo mieleen Hvitträskin ym. saman aikakauden rakennusten tummanpuhuvan sisustuksen, massiiviset kaakeloidut uunit ja seiniltä lattioille ulottuvat ryijyt. Jotain tarunhohtoista kenties... :) Olisi melkoinen "center piece" talossa kuin talossa.

  VastaaPoista
 2. Tuo ruskea on kieltämättä rohkeampi valinta kuin meidän vastaava valkoinen. Mutta varmasti hieno, eikä yhtään kummallinen. Minkä korkuisena teille tulee?

  Laitan kuvia meidän takasta heti kun ehdin, se on kyllä niin nappivalinta kokonsa puolesta. Kaakelithan sen ulkonäön vasta tekee ja nyt siitä voi vaan arvailla miltä se tulee näyttämään.

  Hyvä ettette pelaa varmanpäälle vaan seuraatte omia mieltymyksiänne. Se jos mikä on oikea ratkaisu :)

  VastaaPoista
 3. Rohkea valinta, hienoa!!:) Meille tulee myös Kermansaven takka, kulmamalli leivinuunilla. Minä valkoista rakastavalle ei ollut vaikea päätös minkä värisenä mutta, että niitä valkoisenkin sävyjä oli useampi ;) Päädyimme luonnonvalkoiseen.

  VastaaPoista
 4. Kristiina: totta, tuo viehätti senkin takia, että se on vanhan kaakeliuunin näköinen.

  T: takka tulee 2100 korkeana.

  Jemina: no niin oli kyllä monia sävyjä - johonkin toiseen malliin kuin mitä meille nyt tulee, olisi harmaakin ollut aika jees.

  VastaaPoista
 5. Tosi kivan näköinen ja lämmin värisävy takassa.
  On varmaan upea kun ympärillä on vaaleita värisävyjä. Tulee hienosti kontrasteja.
  Terv. Siiri

  VastaaPoista
 6. Siiri: hetken takan oston jälkeen ehdin ajatella, että nyt sitten kaiken pitää olla ruskean sävyistä, mutta asiahan on juuri noin niin kuin sanoit, että haetaan hienovaraisia kontrasteja, eikä tarvitse takan takia luopua vaaleasta&valoisasta sävymaailmasta.

  VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.