perjantai 20. marraskuuta 2009

Sisälläni asuu perinnerakentaja...

... mutta silti meille tulee pakettitalo, joka on tiivis, jossa on koneellinen ilmanvaihto, muovia & sähköä vaikka muille jakaa. Täytyy myöntää, etten ole ihan tämän asian kanssa vieläkään sinut. Toisessa vaakakupissa painaa mukavuudenhalu, joka saa täyttymyksensä tässä talossa. Toisaalta haluaisin asua ihan "oikeassa" perinnetalossa, jossa talvella pitää pakosti pitää villasukkia jalassa.

No tulee meille sentään rossipohja. Ehkäpä siis vuonna 2080 (jos näinkään pitkäikäinen talomme tulee olemaan), edes perustukset olisivat sellaiset, joita voidaan hyödyntää seuraavassa rakennuksessa. Kuten huomaat, kovin korkeat odotukset minulla ei ole nykyaikaisia rakennusmenetelmiä ja rakentamisen laatua kohtaan. On suorastaan pelottavaa, miten varmoja rakennusalan ammattilaiset ovat siitä, että juuri nyt ollaan kaiken rakentamistietämyksen kliimaksissa. Mitä tiiviimpi, sen parempi!

Haemme rakennuslupaa tämän vuoden puolella ja pienen paikkakunnan etuja on se, että sen myös tämän vuoden puolella saamme. Ensi vuonna tiukentuvat energiamääräykset onnistumme näin välttämään, mikä tuo myös säästöä talopaketin hintaan muutaman prosentin.

Ja hei, ei pidä ymmärtää väärin. Odotan kotiamme syli avoinna! Rakentamiseen kai kuuluu kaikenlaiset kriisit - menköön tämä vaikka sellaisen piikkiin.

2 kommenttia:

  1. Hei! Kiva löytää rakennusblogi, jossa käydään samaa keskustelua kuin meillä aikoinaan. Kannustalo oli pitkään suunnitelmissa, mutta hylkäsimme sen juuri noiden muovien ja levyjen vuoksi, mutta kaikissa jutuissa on puolensa. Nyt tehdään Vuokattitaloa. Teillä on tosi hyvä pohjaratkaisu, luulenpa tuota oikeasti toimivaksi :)

    VastaaPoista
  2. Hei ja kiitos kommentista! ;) Minulla on myös tunne, että pohja on meille paras mahdollinen. Täytyypä käydä tutustumassa Vuokattitaloon...

    VastaaPoista

Hei! En enää päivitä tätä blogia, mutta olen halunnut jättää kommentitkin näkyviin. Siksi kommentoimaan pääsevät "vain tämän blogin jäsenet". Mutta blogiini ei myöskään voi liittyä jäseneksi. Toivottavasti tästä blogista on vielä jollekulle iloa ja/tai hyötyä. Tsemppiä rakentamiseen!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.